• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Budućnosti presudili 'njeni' neperspektivni"

Autor mondo.rs

Eliminacija Budućnosti u polufinalu plej-ofa ABA lige revolitrala navijače ali i bivšeg asa podgoričkog kluba Bojana Dubljevića.

Eliminacija Budućnosti od Mega Leksa predstvlja veliku senzaciju.

Dva vezana poraza od Mega Leksa nose specifičnu težinu i zbog toga što se sastav iz Sremske Mitrovice plasirao u finale iako je protiv Budućnosti nastupio bez tri važna igrača a ključne role su, uz maestralnog Radeta Zagorca i Francuza Luvavua, odigrala upravo dva crnogorska reprezentativca za koje mnulih godina nisu imali sluha u podgoričkom klubu - Nikola Ivanović i Danilo Nikolić.

Najžešću packu zbog toga upravi Budućnosti uputio je centar crnogorske reprezentacije i Valensije, nekada košarkaš podgoričkog kluba, Bojan Dubljević.

"Otjerali ste dva najbolja igrača, oni su vam presudili", ostavio je jasnu poruku na Twitteru.


Ivanović je lani otišao iz Budućnosti tražeći bolju šansu za dokazivanje u drugom klubu. Nikolić nije ni "na kašičicu" dobio šansu u podgoričkom klubu, pa je nakon procene da nije "kalibar" za Budućnost otišao u Mega Leks. U prvoj sezoni izborio je status reprezentativca, a u drugoj stigao do finala ABA lige i osvojio Kup Radivoja Koraća...

Da slika bude potpuna: Ivanović je zbog povrede Ognjena Jaramaza bio praktično jedini plejmeker Mege u dvomeču sa svojim bivšim klubom.

U Sremskoj Mitrovici proveo je na parketu 39 minuta, tokom kojih je postigao 16 poena (šut iz igre 37,5 odsto, 2/8 za tri poena), i imao po osam skokova i asistencija.

Supertalentovani reprezentativac Crne Gore je prošlog leta pušten iz Budućnosti u trenutku kada nije nađeno novo rešenje za plejmekera, da bi kasnije bio sklopljen novi ugovor sa Omarom Kukom, koji je u dva duela sa Megom takođe imao veliku minutažu (u drugoj utakmici 37 minuta).

Bivši crnogorski reprezentativac je prve poene iz igre u dvomeču sa Megom postigao u poslednjoj četvrtini, u važnim trenucima promašio je dva bacanja i nije briljirao sa asistencijama kao tokom ligaškog dela sezone (postigao osam poena uz procenat šuta iz igre 40 odsto, 2/5 za tri poena, imao pet skokova u defanzivi i četiri asistencije za 37 minuta provedenih na terenu).

Istina, i Kuk i Marić imali su po završetku utakmice bolji indeks učinka od Ivanovića i Nikolića, ali taj statistički podatak sakrio je najvažniji detalj: u vrućoj završnici crnogorski reprezentativci u redovima Mege uspešno su obavli svoje zadatke, dok je dvojac Budućnosti zatajio upravo kada se lomio meč. Pri rezultatu 71:75, Ivanović je pogodio poen za hvatanje priključka, a Nikolić potom tri od četiri penala u poslednjom minutu, od kojih je poslednji odlučio pobednika.

Kuk je u završnici šutirao 2/4 sa penala, Marić nakon solidne partije 10 sekundi pre kraja napravio faul koji je Nikolića izveo na liniju bacanja...

Dakle, Mega ide u veliko finale, a Budućnosti ostaje vremena da razmišlja o potezima koji su napravljeni.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC