• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA 6: Široki zakucan za dno, poraz Mladosti!

Autor mondo.ba

Košarkaši Širokog poraženi su od Kaknja u petom kolu "Lige 6" za šampiona Bosne i Hercegovine - 87:68 (23:27, 25:11, 20:21, 17:9). Mladost poražena od Sparsa (79:62).

 KK Široki na dnu Lige 6 Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Najtrofejniji košarkaški klub u Bosni i Hercegovini Široki ove sezone u "Ligi 6" ne igra u skladu sa renomeom i poslije pet kola nalazi se na posljednjem mjestu na tabeli sa samo jednom pobjedom i četiri poraza.

Posljednji neuspjeh ekipa sa Pecare upisala je u subotu u Kaknju u petom kolu "Lige 6" iako se tako nije činilo poslije prve četvrtine koju su Širokobriježani riješili u svoju korist sa četiri razlike (23:27).
Međutim, drugi period u potpunosti je pripao domaćim košarkašima predvođenim Harisom Delalićem, pa se na odmoru poslije prvog poluvremena otišlo rezultatom 50:38 za Kakanj.

U trećem kvartalu, domaćin je već nakon nekoliko minuta praktično "prelomio" utakmicu sjajnom serijom od 10:0, pa je prednost porasla na "plus 22".

Gosti iz Hercegovine su do početka posljednjih 10 minuta ipak uspjeli da smanje na "minus 11" pogodaka i rezultatski ostanu u meču.

Preokret do kraja nisu dozvolili igrači Kaknja, koji su "zakucali" devetostrukog prvaka i osvajača Kupa BiH na samo dno tabele.

Do druge pobjede u "Ligi 6" domaćina je predvodio Obrad Tomić sa dabl-dabl učinkom od 20 poena i 10 skokova), Haris Delalić je ubacio 16 pogodaka uz devet uhvaćenih lopti, a solidnu partiju pružio je i Nebojša Maksimović (14).

Kod Širokog prvo ime bio je Maj Kovačević sa 15 koševa, a još su dvocifren učinak ostvarili Ivan Karačić sa 11 poena i osam skokova, te Tihomir Vranješ (11) i Andrija Čorić (10).

Drugoplasirana Mladost iz Mrkonjić Grada uknjižila je drugi poraz i to u gostima kod sarajevskog Sparsa 79:62 (24:10, 21:17, 16:16, 18:19).

Sarajlije su od samog starta pokazale da ih protiv izabranika Gorana Sladojevića interesuje samo pobjeda i već poslije prvog perioda se nazirao konačan ishod - 24:10.

Do kraja poluvremena, prednost Sparsa porasla je na "plus 18" koševa, da bi u trećem periodu Mladost uspjela da održi egal (16:16), ali nedovoljno za nadu u preokret u Sarajevu.

Nikola Gajić sa 21 košem i Refik Bašić sa 16 pogodaka predvodili su domaće do drugog trijumfa, dok je u mrkonjićkom taboru odskočio jedino Aleksandar Radukić sa 24 poena.

Liga 6, peto kolo

Kakanj - Široki 87:68
Spars - Mladost 79:62

U nedjelju:
Leotar - Igokea

Tabela: Igokea 4-0, Mladost 3-2, Leotar 2-2, Kakanj 2-3, Spars 2-3, Široki 1-4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC