• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neka nova Grčka: Bez "Bilija", lider je Adetokumpo

Autor mondo.rs

Grčki mediji spekulišu da njihov nacionalni tim čeka značajno renoviranje uoči borbi za plasman u Rio.

 Braća Adetokunpo Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Vasilis Spanulis, dugogodišnji lider reprezentacije Grčke, definitivno se prošle jeseni oprostio od reprezentacije, nakon učešća na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Dok se čeka da li će istu odluku doneti i ostali veterani, kao što su Janis Burusis ili Nikos Zisis, sve su realniji nagoveštaji novog izgleda dvostrukog šampiona Evrope (1987, 2005).

Prema pisanju atinskih medija, braća Adetokumpo mogla bi da ponesu igru tamošnje reprezentacije na svoj leđima već ovog leta. Naravno, Janis drastično više nego Tanasis.

Janis Adetokupmo bio je član seniorske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Španiji 2014 (6,3 poena i 4,3 skoka), kao i na Eurobasketu 2015, na kojem je zabeležio tri dabl-dabl učinka i čak 17 skokova u utakmici protiv Španije.

Sinovi nigerijskih iseljenika, rođeni u Atini, krče sebi put u Americi i grčki novinari vide ih kao snagu na koju će se Heleni značajno osloniti već ovog leta.

Dok Tanasis (23) i dalje krči sebi NBA put kroz razvojnu ligu, Janis (21) blista u dresu Milvokija i ove sezone prosečno postiže 16,6 poena, uz 7,6 skokova i četiri asistencije.

Grčka će kartu za Rio pokušati da "overi" na kvalifikacionom turniru u Riju i ostaje da se vidi da li će i koliko selektor Focis Kacikaris "tumbati" sastav za duele protiv najvećih rivala u Torinu - Italije i Hrvatske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC