• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Finiks ovog leta odvodi Bogdana u NBA?

Autor mondo.rs

Da li će Sansi za nekoliko meseci iskoristiti mogućnost da angažuju srpskog šutera?

Da li će Bogdan Bogdanović ovog leta ostvariti svoj san da se oproba u NBA ligi?

Prema pisanju portala "Hoops rumours", koji se poziva na poznatog novinara Dejvida Pika, franšiza iz Arizone najozbiljnije razmišlja da angažuje srpskog beka već za sledeću sezonu.

Iako Bogdanović trenutno privodi kraju drugu godinu ugovora sa Fenerbahčeom i iako bi 2017. postojali "širi" i obostrano lakši uslovi za njegov odlazak u SAD, Sansi navodno imaju nameru da taj transfer izvrše već ove godine.

Podsetimo, Bogdanović je draftovan je u leto 2014, sa 27. pozicije prve runde i prava na njega stekao je Finiks. U međuvremenu, srpski bek zamenio je dres Partizana opremom Fenerbahčea i nastupajući za istanbulski klub takođe je osvojio priznanje "Rising star" Evrolige, namenjeno mladom igraču koji je najviše napredovao u najjačem evro-takmičenju.

Ove sezone, srpski internacionalac prosečno u Evroligi postiže 10,7 poena za 27,3 minuta na terenu, dok u turskom prvenstvu po utakmici ubacuje 14,8 poena za 26,3 minuta. Zbirno, trojke šutira sa 45,2 odsto uspešnosti.

Američki mediji naglašavaju da "izlazna" klauzula u Bogdanovićevom ugovoru iznosi milion evra, što u dolarima iznosi 1,12 miliona, s tim da Finiks sme da u tu svrhu plati samo 650.000 dolara, pa bi bio prinuđen na prilagođavanje ponude, eventualno nauštrb početne NBA plate srpskog reprezentativca.

Ove sezone, Sanse su veoma namučile ponude, pa je na Bogdanovićevoj poziciji iznenađujuće veliku šansu dobio (i iskoristio) Devin Buker, a uz njega i Arči Gudvin, koji igra sezonu karijere u odsustvu prvog napadača ekipe Erika Bledsoa, koji se povredio u decembru 2015.

Da li će im Bogdanović od jeseni biti konkurent za mesto u timu?

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC