• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rastužio Argentinu jer neće u Rio

Autor mondo.rs

Košarkaš Los Anđeles Klipersa Pablo Priđoni saopštio da neće biti na raspolaganju nacionalnom timu ovog leta na Olimpijskim igrama

 Argentina tužna, Priđoni ne ide u Rio Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Manu Đinobili obradovao je Argentince pre nekoliko dana zvaničnom potvrdom da će igrati na olimpijskom turniru u Rio de Žaneiru.

Iz NBA lige potom je selektoru Serhiju Ernandezu stigla i loša vest - veteran Pablo Priđoni saopštio je da ovog leta neće igrati za nacionalni tim.

"Uz mnogo emocija doneo sam odluku da neću moći da prihvatim eventualni poziv selektora za nastup u Riju", poručio je na Twitteru Priđoni, nakon što je i njegov klupski kolega Kris Pol saopštio Amerikancima identičnu odluku.

Priđoni je debitovao za selekciju Argentine 2003. godine i od tada je bio važan "šraf" u nacionalnom timu. Najveći uspeh mu je osvajanje bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008, kao i zlatna medalja 2011. godine na kontinentalnom šampionatu.

Nastupao je na tri svetska šampionata - 2006. u Japanu, kada su "gaučosi bili četvrti, 2010. u Turskoj (peto mesto) i 2014. u Španiji, kada su završili na 11. poziciji.

Priđoni, koji će u maju napuniti 39 godina, dva puta je bio i učesnik Olimpijskih igara - osim 2008. nastupao je i u Londonu 2012. kada je Argentina osvojila četvrto mesto, a on je bio najbolji asistent na šampionatu sa prosekom od 6,5 asistencija po meču.

Argentina će na olimpijskom turniru u Riju igrati u grupi B sa Španijom, Brazilom, Litvanijom, Nigerijom i jednim od pobednika kvalifikacionog turnira, što može biti i Srbija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC