• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je najbolja ekipa Evrope svih vremena?

Autor mondo.rs

Ni Real Madrid, ni Makabi, ni Panatinaikos, ni CSKA... Duško Ivanović tvrdi da je to Jugoplastika

 Duško Ivanović Jugoplastika najbolja u Evropi Izvor: MN PRESS

U iščekivanju Fajnal fora Evrolige ove sezone, u Berlinu, Duško Ivanović prisetio se godina iza nas, osvrnuo na istoriju i ocenio ko je bio najbolji tim u Evropi svih vremena.

On tvrdi da to nije Real Madrid, koji ima čak devet trofeja, ni Makabi sa sedam pehara, kao ni osvajači šest titula prvaka Starog kontinenta CSKA i Panatinaikos, već Jugoplastika.

"Jugoplastika je bila najjača evropska ekipa u istoriji", izjavio je u intervjuu za Hinu Ivanović, prenosi tportal.hr.

Jugoplastika je sa Ivanovićem kao kapitenom osvojila dva puta titulu evropskog prvaka 1989. i 1990. godine, a potom i godinu dana kasnije, pod imenom POP 84, kada je Ivanović već napustio tim i prešao u Đironu.

"Subjektivan sam, ali može se reći da smo bili najbolji u istoriji evropske košarke, to je bila najjača ekipa ikada. To kažem iz današnje perspektive, s vremenskom distancom, zbog načina na koji smo igrali, zbog ostvarenih dostignuća, a posebno zbog onoga što su postigli igrači te ekipe nakon što su otišli u druge timove", istakao je crnogorski trener.

Zlatna generacija Jugoplastike bila je neprikosnovena tri godine u nizu, ali je rat u Jugoslaviji uticao da mnogi od njih potraže inostrane angažmane.

'Osvojiti toliko titula zaredom bilo je jako teško. Treba imati na umu i da ugovori u to vreme u Jugoslaviji nisu bili unosni. Šteta što ta ekipa nije odigrala zajedno još barem sezonu, dve", rekao je Ivanović.

On je bio najstariji i najiskusniji u ekipi Jugosplastike, u kojoj su nastupali i neki od najboljih hrvatskih igrača
Toni Kukoč, Dino Rađa, Žan Tabak, Velimir Perasović...

"Manje-više u kontaktu sam sa svima, imamo vrlo dobar odnos, ne čujemo se nešto previše, ali sve je odlično", rekao je Ivanović, koji je nedavno preuzeo ekipu Himkija od Litvanca
Rimasa Kurtinaitisa.

Himki je poražen u poslednjem kolu Top 16 faze od Real Madrida i nije uspeo da da izbori plasman među osam najboljih ekipa.

Njegov tim posle eliminacije iz Evrope okreće se VTB ligi.

"Mislio sam pre dolaska na klupu Himkija da je liga lošija, ali tri utakmice koliko sam vodio ekipu iznenadio me je kvalitet tog takmičenja. Imaju dobre strance, igra se dobra, moderna i snažna košarka. Dobra je to liga. U polufinalu ćemo verojatno ići na CSKA, a cilj nam je plasman u finale", otkrio je Duško Ivanović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC