• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marka: Novica je u modi!

U članku o Novici Veličkoviću, španka "Marka" ne štedi komplimente na njegov račun. Etore Mesina: "Mnogo ga volim...odnosim se prema njemu kao otac".

 Marka: Novica je u modi! Izvor: MONDO

Ugledni španski list "Marka" posvetila je članak Novici Veličkoviću, srpskom reprezentativcu i novoj zvijezdi Real Madrida, u kojem za njega ističe da bio mogao da bude novi Toni Kukoč evropske košarke.

"Novica Veličković je košarkaš koji je trenutno 'u modi' u ACB ligi. Mladi srpski košarkaš, koji je već osvojio srca navijača, zasluženo je proglašen za MVP-a ove nedelje. Srbin briljira u redovima Reala pod palicom Etore Mesine koji se prema njemu odnosi kao otac. Njegov profesionalni razvoj je spektakularan i trenutno je jedno od najzvučnijih imena u evropskoj košarci. Ako nastavi ovako da se razvija, Real će morati da se bori protiv izvjesnih poziva iz NBA lige", piše "Marka".

Novica je blistao u meču protiv Penje - 29 poena zbog čega je proglašen najkorisnijim igračem ACB lige ove nedelje.

"Cio uspjeh, ovaj mladi 23-godišnjak postigao je samo pet mjeseci poslije odlaska iz svoje zemlje. Došao je u Madrid na insistiranje Mesine, sa kojim ima poseban odnos. Dobre igre na utakmicama, ne sprečavaju ga da ujedno bude i igrač koji se najviše žrtvuje na parketu, što Mesina objašnjava na jednostavan način", dodaje Marka, a potom citira trenera "kraljevskog kluba".

"On je jednostavno takav i mnogo ga volim. Ovo je njegova prva godina van zemlje i odnosim se prema njemu kao otac", priznaje Mesina.

Brzo uklapanje Veličkovića u ekipu je iznenadilo mnoge. Mladi krilni napadač, koji je jednom priznao da njegova igra može da podsjeća na košarku kakvu je igrao Kukoč, opsjednut je igrom pod obručima, što mu sada omogućava da ubira plodove napornog rada u posljednjih nekoliko godina.

"Marka" podsjeća da je prije samo nekoliko godina Veličković igrao u nižim ligama, ali da je potom eksplodirao u Partizanu i ključni igrač crno-bijelih.

Sada briljira u dresu Reala.

"Lijepo je dobiti priznanje da si MVP, ali još je važnije da ekipa ostvari pobjedu" tvrdi mladi košarkaš koji je za madridski klub vezan i naredne sezone.

Ako nastavi ovako, mnogi mu predviđaju NBA budućnost, zaključuje "Marka".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC