• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitrović: Što ih je manje - to igraju atipičnije!

Autor mondo.rs

"Skraćena im je rotacija i što duže budemo držali nivo agresivne odbrane, njima će biti teže da igraju i da ubacuju šuteve, koje su u četvrtak pogodili u velikom broju", kazao je Luka Mitrović uoči drugog duela Crvene zvezde i Mege.

 Mitrović: Što ih je manje - to igraju atipičnije! Izvor: MN PRESS

Finale ABA lige, druga runda!

Nakon što su košarkaši Crvene zvezde u četvrtak pred svojim navijačima slavili protiv Mega Leksa 95:88 (48:45), i samim tim poveli 1:0 u seriji, vreme je i za drugi duel ovih timova koji se takođe igra u hali "Aleksandar Nikolić".

Meč je zakazan za 20 časova, a trener Milojević ni u ovom duelu neće moći da računa na sve košarkaše Mege, s obzirom na veliki broj pobeda.

Kapiten Crvene zvezde u prvom meču se uverio da to i ne mora da bude toliko "nezgodna okolnost" po Mega Leks, koja je do samog kraja bila u egalu.

"Što im više igrača fali, to igraju atipičnije, menjaju, igrači ne igraju na svojim pozicijama i samim tim ih je teško čuvati i pripremati takve utakmice. Ne znate šta novo možete da očekujete, tako da je na sreću u četvrtak naš napad funkcionisao dobro, odbrana baš i nije. Primili smo veliki broj poena i to mora da bude agresivnije u drugoj utakmici", kazao je Luka Mitrović uoči drugog meča.

Objasnio je zašto je tako komplikovano igrati protiv njih.

"U nekim momentima imaju pet igrača koji sjajno šutiraju za tri poena i onda automatski mnogo manje možete da pomažete, a samim tim je logičan sled događaja da imaju više prostora za igru 'jedan na jedan' i realizaciju. I na blokovima tada morate manje da pomažete... Cele sezone fantastično koriste te atipične situacije. Verovatno su i za prvi meč to spremali zbog manjka igrača. Mi smo se takođe spremali, ali koliko god se spremali za te situacije, teško je sve to predvideti..."

Povreda...

"Definitivno još ta duga pauza ostavlja traga, ne što se tiče straha, već što se tiče svežine. Trudim se da u više kratkih perioda odradim delove posla koje nisam radio prošle sezone, a to je neki specijalno izdvojen zadatak, agresivnija odbrana na nekom igraču ili da se odmori neko na mojoj poziciji. Nadam se da ću iz meča u meč biti sve spremniji", kazao je Mitrović.

 Ali, zna rešenje...

"Skraćena im je rotacija i što duže budemo držali nivo agresivne odbrane, njima će biti teže da igraju i da ubacuju šuteve, koje su u četvrtak pogodili u velikom broju", kazao je Mitrović i dodao da je zadovoljan rezultatom u prvoj utakmici, ali ne i načinom na koji su igrali crveno-beli.

"Važno će biti samo to da se odgledaju greške sa prvog meča. Neće tu biti mnogo novina. Za jedan dan teško da bilo koja ekipa može šta da spremi. Videćemo u kakvom će sastavu oni nastupati u subotu. Ne očekujemo lagan meč, kao što ga ni u četvrtak nismo očekivali. Mega će sigurno uraditi sve da vrati brejk".

Meč Crvena zvezda - Mega Leks počinje u 20 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC