• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crveno-beli na korak do cilja

Autor mondo.rs

"Znamo recept za pobedu", objašnjava Jović. "Moramo ostati dosledni svom stilu", upozorava Gudurić.

 Crvena zvezda blizu titule u ABA ligi Izvor: MN PRESS

Pobedom u oba uvodna meča finalne serije, košarkaši Crvene zvezde Telekom i pre početka maja stekli su meč lopte za titulu šampiona "Jadrana". Na njima, braniocima titule, sada je da naprave još jedan, preostali korak i da krunišu sjajnu sezonu.

Međutim, pita se i Mega Leks.

Osvajač Kupa Koraća pokazao je zube favoritu u prvoj utakmici, a u drugoj se borio koliko je mogao, iako to nije bilo dovoljno za "tesan" ili bar koliko-toliko neizvestan duel. Ipak, borbeni karakter Milojevićevog tima dobro je poznat i jasno je da neće tek tako "položiti koplja".

Stefan Jović, plejmejker Zvezde, imao je u subotu imao sjajan učinak (9 poena, 9 asistencija, 4 skoka i 4 ukradene lopte) i posle utakmice rekao da zna da u ponedeljak, u trećem duelu, neće biti jednostavno.

"Pobeda u drugom meču bila je izuzetno važna za nas, prvenstveno jer smo iskoristili prednost domaćeg terena. Ipak, svi znamo kako Mega igra na svom domaćem terenu i očekujemo žešći otpor za dva dana. Ova ekipa ima karakter, ne predaje se. Prelomili smo drugu utakmicu malo ranije nego što smo očekivali i ovaj meč je bio recept za tu treću", rekao je organizator igre crveno-belih posle druge runde borbe za titulu.

Za Zvezdu u subotu nije nastupio Nemanja Dangubić, a za Megu još nedovoljno oporavljeni Timote Luvavu, uz duže odsutni trio Jaramaz-Kaba-Aranitović.

"Izuzetno je važan svaki igrač i kod nas i kod njih. Činjenica je da imaju dosta problema s povredama, što smo mi imali na početku sezone. Sigurno da imamo malu prednost što se tiče rotacije i pokušaćemo da imamo isti pristup, da imamo manji broj grešaka i da budemo bolji", podvukao je Jović.

Izvor: MN PRESS
Njegov saigrač Marko Gudurić takođe je imao konkretan doprinos pobedi, sa svojih osam poena i šest asistencija. Organizovao je napade, kreirao, poentirao i nagovestio povratak u formu u kojoj je bio i pre pauze zbog bolesti koja ga je sprečila da sa ekipom putuje u Moskvu.

"Teška utakmica, znali smo da će biti teško svih 40 minuta, da moramo ozbiljno da pristupimo, što mislim da smo uradili bolje nego u prvom meču. Držali smo rezultat, odbranu, pogodili na kraju šuteve i mislim zasluženo pobedili", rekao je Gudurić.
"Tek je 2:0 i moram da tako kažem. Nezgodna su ekipa, možda budu kompletniji u ponedeljak i idemo tamo bez euforije. Biće teško. Ostvarili su kod kuće velike pobede i sigurno da ćemo morati da se pomučimo", dodao je on.
Jović je poručio da Zvezda zna recept za pobedu nad Megom, a Gudurić je konkretno objasnio šta bi to moglo da podrazumeva.
"Neophodno je da ostanemo dosledni tom stilu igre koji gajimo, sa dosta rotacija, čvrstom i agresivnom odbranom, što ovoj Megi ne odgovara, jer imaju skraćenu rotaciju. Moramo da igramo čvrsto i što jednostavnije i neće biti problema", objasnio je mladi bek i jedan od ljubimaca navijača.

Pred Zvezdom je dan kratkog odmora, analize i pripreme za naredni meč, koji je zakazan za ponedeljak u 20.30 časova. Da li će taj duel biti i poslednji u seriji?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC