• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dirk Novicki postaje slobodan agent!

Autor mondo.rs

Legendarni nemački košarkaš iskoristiće ovog leta opciju da "izađe iz ugovora" koji ima sa Dalas Maveriksima i postaće slobodan agent. Čeka potez vlasnika Marka Kjubana...

Kraj dinastije ili ne?

Legendarni nemački košarkaš Dirk Novicki odlučio je da "izađe iz trogodišnjeg ugovora" koji ima sa Dalas Maveriksima i tako ovog leta postane slobodan agent. On će od 1. jula biti slobodan igrač i možda u svojoj poslednjoj, ili jednoj od poslednjih sezona, ipak promeni dres.

37-godišnji košarkaš iz Vircburga je još 1998. godine stigao u franšizu i Teksasa sa kojom je imao odlične uspehe prethodnih sezona, i sa kojom je 2011. godine postao NBA šampion, ali je odlučio da "izađe" iz poslednje godine ugovora.

On je leta 2014. godine potpisao trogodišnji ugovor sa Mavsima vredan 25 miliona dolara, a nezadovoljan razvojem situacije u ovom klubu, pokušao je da postavi ultimatum vlasniku Marku Kjubanu da je neophodno da se stvori jača ekipa. Odlučio da odbije ugovor vredan 8,6 miliona i da vidi kakve su mu opcije ovog leta, pa će moći da potpiše za bilo koji klub, uključujući i novi ugovor sa Dalasom.

Upravo je pre dve godine pristao na slabiji ugovor kako bi otvorio prostor da Maveriksi potpišu neke "jače" igrače, ali su oni i ove, kao i prethodne godine, poklekli već u prvoj rundi plej-ofa.

"Razgovaraćemo sa vlasnikom Markom Kjubanom narednih nekoliko nedelja i pokušati da zaključimo kako da ponovo ovu franšizu učinimo bitnom. Otkako smo uzeli prsten, mi smo ekipa koja se nalazi na sedmom-osmom mestu i koja gubi u prvoj rundi plej-ofa. Ovo je samo jedan od poteza koji će, nadam se, izazvati lančanu reakciju i načiniti klub ponovo kompetetivnim. Videćemo šta će biti...", kazao je Dirk Novicki.

Novicki je jedan od najboljih evropskih igrača koji su igrali u NBA i za vreme provedeno u Dalasu bio je šampion 2011. godine, kao i MVP regularnog dela sezone 2007. godine. 

Ove sezone su vrlo ubedljivo eliminisani u prvoj rundi plej-ofa od Oklahome.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC