• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oklahoma "pokazala zube", Spursi oštećeni?

Autor mondo.rs

San Antonio poražen u završnici o kojoj će se još pričati, pa je serija protiv Tandera izjednačena na 1:1. Atlanta nije mogla protiv Klivlenda

Oklahoma je posle ubedljivog poraza u prvom meču polufinalne serije plej-ofa Zapadne konferencije pokazala mnogo bolju igru i slavila u San Antoniju u neizvesnoj završnici - 98:97. Tander je tako stigao do izjednačenja u seriji – 1:1.

Duel u San Antoniju odlučio je finiš o kojem će se dugo pričati. Domaći tim pokušao je da stigne vođstvo gostiju. Dion Vejters je faulirao Manu Đinobilija, ali sudije to nisu sankcionisale, zbog čega su domaći, na čelu sa trenerom Gregom Popovičem žestoko prigovorili. Oklahoma je potom osvojila loptu, ali je i izgubila. Peti Mils je 4,6 sekunde pre kraja imao priliku da svom timu obezbedi pobedu, ali je promašio šut za tri poena.

Oklahoma
Izvor: YouTube

Da li je Spursima oduzeta pobeda? Odgovor nikada nećemo saznati, ali je sigurno da im nije sviran očigledan faul, koji je mogao da utiče na rezultat.

I suije su posle meča priznale da su napravile grešku.

Greg Popovič se posle utakmice žalio na suđenje, pošto nije dosuđen prekršaj u napadu košarkašu Oklahome Dionu Vejtersu na 13,5 sekundi pre kraja, kada je laktom udario Manua Điinobilija. Sudije su posle meča pregledale snimak i priznale grešku, ali je utakmica završena pobedom Tandera.

"Na parketu nismo videli taj prekršaj. Ali, posle pregledanog snimka složili smo se da je trebalo da dosudimo faul u napadu. Tako nešto nikada nismo videli, ali trebalo je da dosudimo Vejtersu faul u napadu", rekao je sudija Ken Mauer.

San Antonio je oštećen, a Oklahoma je izvojevala važnu pobedu, pred nastavak serije pred njenim navijačima, nanevši Spursima tek drugi poraz ove sezone kod kuće.

Goste je do pobede predvodio Rasel Vestbruk sa 29 poena i 10 asistencija, Kevin Durent je ubacio poena, uz sedam skokova i četiri asistencije, dok su Enes Kanter, Serž Ibaka i Stiven Adams dodali po 12 pogodaka, a Adams je zabeležio i 17 skokova.

Kod Spursa istakao se Lamarkus Oldridž sa 41 poenom, osam skokova, tri asistencije i dve blokade, a Kavaji Lenard meč je završio sa 14 pogodaka, uz sedam uhvaćenih lopti.

Boban Marjanović na terenu je proveo 193 sekunde i za to vreme nije uspeo da se upiše u strelce, jer nije ni pokušao da šutne ka košu, ali je imao dva skoka.

Za razliku od Spursa Klivlend je iskoristio prednost domaćeg terena i savladao Atlantu (104:93).

Kavsi su tako stigli do vođstva od 1:0 u polufinalnoj seriji doigravanja Istočne konferencije.

Klivlend je odlično počeo meč (prvu četvrtinu dobili su 30:19), imali i vođstvo od čak 18 poena, ali je Atlanta predvođena Denisom Šruderom uspela da se vrati u igru i povela osam minuta do kraja utakmice.

Ipak, prva zvezda domaćih Lebron Džejms preuzeo je tada stvari u svoje ruke i sa nekoliko ključnih poena doneo pobedu Kavsima.

Kavs
Izvor: YouTube

Džejms je utakmicu završio sa 25 poena, devet asistencija i sedam skokova, dok je Kajri Irving ubacio 21 poen. Odličnu partiju prikazao je Kevin Lav - 17 poena, uz 11 skokova.

Kod Atlante Šruder je postigao rekord karijere u plej-ofu - 27 poena, uz tri skoka i šest asistencija, Pol Milsap zabeležio je "dabl-dabl" sa 17 poena i 13 skokova, dok je Kent Bejzmor meč završio sa skorom od 16 pogodaka, uz 12 uhvaćenih lopti.

REZULTATI

POLUFINALE ISTOKA: Klivlend - Atlanta 104:93 (Klivlend vodi u seriji 1:0)

POLUFINALE ZAPADA: San Antonio - Oklahoma 97:98 (rezultat u seriji 1:1)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC