• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Portland ispustio "brejk", Majami nije!

Autor mondo.rs

Šampion morao da odigra perfektnu četvrtu četvrtinu za vođstvo od 2:0 u polufinalu Zapada. Lauri spasao Toronto u regularnom toku, ali...

Golden Stejt - Portland 2:0, Toronto - Majami 0:1!

Voriorsi su u oba meča na svom parketu odigrali po jednu fenomenalnu četvrtinu u napadu i u odbrani i na taj način rešili pitanje pobednika. U nedelju je to bila prva, a u ponedeljak - poslednja.

Portland je u Orakl areni vodio od prvog minuta, najviše sa 17 poena razlike, a trojka Demijena Lilarda na isteku treće četvrtine donela je Blejzersima velikih 76:87 uoči četvrte četvrtine.

Tu deonicu je Golden Stejt odigrao šampionski, dobio je rezultatom 34:12 i stigao do konačnih 110:99.

Prvo vođstvo na utakmici "ratnicima" je doneo Klej Tompson pet i po minuta pre kraja...

"imali smo šansu da 'ukrademo' ovu utakmicu. Teško je ući u svlačionicu poražen, nakon što si tako dugo igrao dobro i vodio... Protiv Klipersa smo nadoknadili 0:2, ali Golden Stejt je drugačija 'zverka'", rekao je Lilard.

Treći meč igra se u Portlandu u noći između subote i nedelje, a tada bi branioci titule mogli da budu jači za Stefa Karija, koji privodi kraju oporavak od povrede kolena.

GOLDEN STEJT: Tompson 27 (trojke 5/14), Grin 17 (14sk, 7as, 4blk), Igudala 15 (5sk, 4as), Livingston 14 (4sk, 4as), Barns 13...

PORTLAND: Lilard 25 (4sk, 6as), Mekolum 22, Aminu 14 (6sk), Henderson 12, Harkls 11 (7sk)...


Na Istoku je počela polufinalna serija između Toronto Reptorsa i Majami Hita i to pobedom gostiju posle produžetka - 96:102 (90:90).

I jedni i drugi su u prethodnoj rundi morali da odigraju po sedam utakmica, tako da su imali vrlo malo vremena za odmor i pripremu ove serije.

Majami je bio bolji, posebno u drugom poluvremenu, ali Toronto je u poslednjih 20 sekundi nadoknadio "minus šest" i izborio dodatnih pet minuta.

Izjednačio je Kajl Lauri košem sa svoje polovine, međutim, to Reptorsima nije dalo energiju da se u produžetku nametnu kvalitetnijom i agresivnijom igrom. Za prvi koš bila su im potrebna gotovo četiri minuta, a Majami je za to vreme već stekao solidno vođstvo (90:98).

Domaćin je mogao još jednom da se izvuče, jer je pri rezultatu 96:99 imao loptu, ali iskusni Dvejn Vejd odigrao je odličnu odbranu i na drugoj strani stavio tačku košem uz dodatno slobodno bacanje.

TORONTO: Valančunas 24 (14sk, 3as, 3blk), Derouzan 22 (6sk, 4as), Ros 19, Kerol 10...

MAJAMI: Dragić 26 (6sk), Vejd 24 (6sk, 4as, 3ukr, 2blk), Džonson 16 (7sk), Deng 10 (4sk, 3as)...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC