• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mahmutović za godinu 100.000 KM!

Autor mondo.ba

Harun Mahmutović prošle godine zaradio 100.000 KM.

Harunu Mahmutoviću, sada već bivšem generalnom sekretaru KS BiH,  u prošloj godini je na osnovu honorara i procenata od sponzorskih ugovora isplaćeno više od 100.000 KM.

Prema ekskluzivnom materijalu do kojeg su "Nezavisne" došle, Mahmutović je, mimo zarade od honorara (koja je u 2015. iznosila oko 50.000 KM), od svakog sponzorskog ugovora imao procenat od 20 posto, pa po toj osnovi sada od Saveza želi inkasirati još najmanje toliko.

Primjera radi, navode "Nezavisne"  samo od jednog takvog aranžmana s "Elektroprivredom BiH" Mahmutović je zaradio preko 20.000 KM, makar bi ovo veliko javno preduzeće, uostalom kao i "BH Telecom", i bez Mahmutovića sigurno sponzorisalo KS BiH, kao i svih prethodnih godina.

Po zasad nepoznatom osnovu, u prva tri mjeseca ove godine iz kase Saveza na vlastiti žiro račun takođe je prebacio ukupno 19.000 KM (u dva navrata). U isto vrijeme dok su se Mahmutović i pojedinci bogatili, našim je zlatnim kadetima prijetilo izbacivanje s EP zbog neplaćanja kotizacije (?!), a do istorijskog  uspjeha su došli isključivo zahvaljujući uplati vlasnika "FIS Viteza" Pere Gudelja.

Ipak selektoru Josipu Pandži, njegovim pomoćnicima, ali i mnogim drugim selektorima i pomoćnicima u drugim selekcijama, generalni sekretar u prošloj godini nije isplatio ni marke!

No, zato je dan nakon ovog uspjeha Mahmutović sam sebe "počastio" s 5.000 KM (18. avgusta), a tri dana kasnije s dodatne 2.000 KM.

Josip Pandža, nije mogao da govori na ovu temu.

"Nemam komentara, ne mogu ništa govoriti mimo sporta", kratko je poručio.

Košarkaški trener Igor Mihajlović nije se, međutim, libio da kaže istinu.

"Bio sam pomoćnik Ljubi Vidačiću u U-20 i u 2015. nije nam ništa isplaćeno, što je zaista bezobrazno. Isplatila nas je nova uprava", potvrdio je Mihajlović.

Interesantno je da je Nadzorni odbor KS BiH imao velikih problema da uopće revidira poslovanje Saveza, budući da, kako stoji u izvještaju, nisu mogli osigurati prisustvo gen. sekretara (?!), dok je računovođa bio na bolovanju.

Ipak, i iz dijela koji su uspjeli revidirati, vidljive su velike nepravilnosti koje upućuju na kriminal i korupciju. "Konstatujemo da nedostaje mnogo toga na šta je ukazano u 2014. godini: plan prihoda i rashoda, pravilnici za trošenje sredstava sa žiro računa i iz blagajne, pravilnik o platama, dok se u knjigovodstvu i dalje čak i mnogo veći iznosi evidentiraju kao razna knjižena", navodi Nadzorni odbor u izvještaju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC