• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golden Stejt u finalu, Toronto na korak

Autor mondo.rs

Na krilima Kleja Tompsona i Stefa Karija, Voriorsi završili posao protiv Portlanda. Reptorsi blizu istorijskog uspeha.

Golden Stejt nastavljaja put ka odbrani titule, dok je Toronto došao na korak od istorijskog plasmana u finale Istočne konferencije.

"Ratnici" su u veoma efikasnom duelu savladali Portland 125:121 za ukupnih 4:1, dok su "Dinosaurusi" bili bolji od Majamija 99:91 i sada vode 3:2.

Ako uspe da eliminiše tim sa Floride, Toronto će se po prvi put plasirati u finale svoje konferencije, a tamo je već Klivlend.

Demar Derozan i Kajl Lauri vodili su saigrače do velikih "plus 20" na poluvremenu, ali se gosti nisu predali, pa su u finišu utakmice poenima Dvejna Vejda uspeli da priđu na samo poen zaostatka (87:88). Bilo je to dva minuta pre kraja, ali je zatim Derozan bio precizan sa linije slobodnih bacanja, a onda je Lauri posle izgubljene lopte Majamija, pogodio "trojku" i rešio pitanje pobednika.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Derozan sa 34 poena, a u pobedničkom timu odličan je bio i Lauri sa 25 poena, 10 skokova i 6 asistencija. Majami je predvodio Vejd sa 20 poena, 7 skokova i 4 asistencije.

Majami
Izvor: YouTube

Na zapadnoj obali, Golden Stejt čeka rivala u finalu (Oklahoma - San Antonio, trenutno 3:2), pošto je predvođen Klejom Tompsonom i Stefom Karijem po četvrti put u seriji savladao Portland.

Tandem domaćeg tima ubaco je 62 poena, a najvažnija je bila "trojka" Karija 25 sekundi pre kraja. Uz 29 poena, prva zvezda tima i prvi put u istoriji jednoglasno izabran MVP lige, imao je i 11 asistencija. Tompson je meč završio sa 33 poena, uz čak šest "trojki".

I tandem Portlanda Lilard - Mekalum bio je odličan, ali nedovoljno da bi se savladao šampion. Demijen Lilard je ubacio 28 poena i imao po 7 skokova i asitencija, dok je Si Džej Mekalum meč završio sa 27 poena, 8 skokova i 5 asistencija.

Portland
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC