• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mahmutović: Ima li kraja lažima i podmetanjima?

Autor mondo.ba

Bivši generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine demantovao da je u posljednjoj godini mandata inkasirao sumu od 100.000 KM. Njegovu verziju "priče" potvrdio i član Nazdornog odbora KS BiH Feđa Jovanović.

Harun Mahmutović je preko svog Fejsbuk profila oštro demantovao tvrdnje da mu je na osnovu honorara i procenata od sponzorskih ugovora isplaćeno više od 100.000 KM u prošloj godini.

Njegov status pod naslovom "Ima li kraja lažima i podmetanjima?" prenosimo u cjelosti.

"Zar je tako teško prihvatiti da je neko napravio savez koji u jednoj godini izbori da sve muške reprezentacije idu na EP (U16, U18, U20 i seniori) i da u toj godini jedna selekcija bude 4. u Evropi a druga osvoji zlatnu olimpijsku medalju i da budemo PRVACI EVROPE?

Danas pričam sa novinarom ozbiljnog lista koji je objavio da sam u 2015. godini inkasirao više od 100.000 KM.

Pitam ga da li zna da je objavio LAŽ i da nigdje u izvještaju Nadzornog odbora ne stoji da sam inkasirao te pare?

On mi odgovara da to ne piše nigdje u izvještaju Nadzornog odbora ali da je to logika. :)
Kaže ako ste imali Ugovor u kojem stoji da imate 20% od svakog sponzorskog ugovora, a s obzirom da je u 2015. bilo cca. 900.000 KM sponzorskih ugovora, onda ste inkasirali cca. 180.000 KM.

(a zašto sam imao Ugovor u kome stoji da imam 20% od svakog sponzorskog ugovora - zato što je te 2010. Ugovor - generalni sponzor na prednjoj strani dresa ASA auto bio i izgledalo je nemoguće da neko nađe sponzora od 50.000 KM).

Možda to i jeste logika mnogih Bosanaca i Hercegovaca a i ovog novinara, ali moja nije.
Možda je logika mnogih, ne samo da uzmu pare koje im pripadaju po ugovoru, već i da uzmu i ono što im ne pripada, ali moja nije.

S ponosom mogu reći da nisam uzimao procenat 20% od sponzorskih ugovora a po Ugovoru koji sam imao. Nisam uzimao ni 10%, a ni 5%! Preko 700.000 KM zarađenih po Ugovoru nisam naplatio.

Nikada ovih pet godina nisam uzimao dnevnice koje mi pripadaju po zakonu, niti ikada naplatio i jednu jedinu KM vozeći privatni auto, putujući i skupljajući igrače širom Evrope.

Možda zaista zvuči ne logično ali ja sam radije, umjesto da sebi uzimam zarađene pare, okupljao reprezentacije tokom cijele godine i slao ih na najjače turnire širom Evrope.

A oni su mi to vratili najvećim blagom na svijetu, najvećim parama na svijetu.

12 učešća na Evropskim prvenstvima, učešće na Svjetskom prvenstvu za mjesec dana, zlatnom olimpijskom medaljom i zlatom kadeta na EP.

Zlatnu djecu, zlatne igrače imamo, najzlatnije u Evropi!

Nema tih para koje to mogu platiti!

Možda nije logično ali nije mi žao i opet bih uradio isto", naveo je Mahmutović.

Njegovu priču potvrdio je i član Nadzornog odbora KS BiH Feđa Jovanović takođe na svom Fejsbuk profilu.

"Budući da se spominje NO KS BiH u nekim medijima, ja kao čovjek i kao član NO moram reći da su ovo zaista upakovane insinuacije i neistine, odnosno selektivno čitanje izvještaja NO. Prava istina je sasvim drugačija. Po pisanju nekih medija stoji da je u izvještaju NO za 2015. godinu Harun Mahmutović uzimao 20 % od sponzorskih ugovora i inkasirao 100.000 KM, što nije tačno. Istina je, da je generalni sekretar Harun Mahmutović imao validan ugovor u kojem stoji da ima pravo na procenat sponzorskih ugovora, a prema našem proračunu Harun Mahmutović je trebao oprihodovati preko 500.000 KM za proteklih pet godina. Čak je sugerisao da generalni sekretar uknjiži tu obavezu, koju je Harun Mahmutović eksplicitno odbio, jer prema vlastitom obrazloženju nikada nije ni htio da oprihoduje te novce".

Dodao je i sljedeće:

"Moram dodati da nije uzimao 20 % od ugovora, već taj čovjek nikada nije uzimao dnevnice niti troškove za korištenje vlastitog vozila iako je imao pravo na to, a svi u BiH znamo koliko je kilometara prešao i sastanaka obavio taj čovjek u proteklih pet godina. Apelujem na profesionalnost medija da ostanu nezavisni, objektivni i nepristrasni u svome radu i djelovanju", istakao je Jovanović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC