• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda dobila Real, Simanić dominirao, ali...

Autor mondo.rs

Za plasman u treće uzastopno finale juniorske Evrolige, crveno-belima neophodna je pobeda Albe nad Lijetuvos Ritasom.

 Juniori Crvene zvezde pobijedili Real Madrid Izvor: MN PRESS

Tri poena nedostajala su crveno-belima da sami izbore treće uzastopno finale Evrolige!

Ovako, uprkos ubedljivoj i dopadljivoj pobedi nad zvaničnim šampionom juniorske Evrolige, Real Madridom, u reprizi poslednja dva finala, mladim košarkašima Crvene zvezde neophodna je pobeda Albe nad Lijetuvos Ritasom...

Crvena zvezda – Real Madrid 79:69 (20:24, 18:19, 20:13, 21:13) u 3. kolu Grupe B finalnog turnira u Berlinu, uz 19 poena, osam skokova, četiri asistencije i sedam blokada nezaustavljivog Boriše Simanića.

Dan ranije, izabranici Aleksandra Glišića pobedili su Albu 85:68, u utakmici u kojoj je Simanić ubacio 25 poena, ali bi startni poraz od Lijetuvosa rezultatom 70:77 mogao da "košta" Beograđane trećeg finala u nizu.

Podsećamo, Crvena zvezda je 2014. postala prvak Evrope pobedom nad Realom u finalu, ali su se Madriđani revanširali srpskom klubu godinu dana kasnije.



Iako pobeda od deset poena razlike nagoveštava da je Zvezda imala šansu da dobije i punih 13, što bi anuliralo važnost ishoda utakmice Alba – Lijetuvos, tok meča ne govori tako. Real je vodio celo prvo poluvreme sve dok Glišićev tim nije počeo da igra fantastičnu odbranu u drugom poluvremenu, kojom je prvaka Evrope sveo na 26 poena za 20 minuta igre, međutim tek u poslednjih 20-ak sekundi uspeli su crveno-beli da priđu dvocifrenoj prednosti.

Naime, 23 sekunde pre kraja meča, Dino Radončić ubacio je oba penala za 74:69, posle čega je fauliran Aleksa Uskoković, koji je na 16 sekundi pre kraja takođe pogodio oba puta sa linije slobodnih bacanja i doneo Zvezdi sedam poena prednosti.

Mega bez pobede posle dva kola

Samo pobednici grupa idu dalje, tj. direktno u finale. U Grupi A se takmiči još jedan srpski predstavnik, Mega, koja nažalost nema izgleda da prođe dalje, jer posle dva meča ima dva poraza - prvo od Žalgirisa 68:81, a onda i Barselone - 70:85. Barsa, s dve pobede iz dva meča, "viđena" je u velikom finalu.

S obzirom na to da su oba tima jurila rezultat, Real kakvu-takvu pobedu, kojom bi sa skorom 3:0 otišao u finale, a Zvezda onu od 13 poena razlike, nije se trošilo vreme ni na jednoj polovini terena – Injasio Baljerspin promašio je brzu trojku, a u brzom napadu na drugoj strani Petar Rebić pogodio je treću trojku iz sedmog pokušaja, za 10 razlike, ali...

...samo sekund pre kraja.

Posle početnih 5:0, crveno-beli poveli su prvi put tek u 30. minutu, kada je bilo 58:56. Real je držao priključak do 36. minuta, kada je rezultat bio 62:61, ali mini serija koja je usledila nije bila dovoljna – za dva minuta igre Glišićeva ekipa stigla je do 70:62, međutim tada je Felipe Dosanjos pogodio dva penala, Simanić promašio trojku, a Akojdan Mekarti ubacio dva poena za brzih 70:66, posle čega je ostalo samo 72 sekunde da se nešto više uradi.

No, kada je i Rebić promašio trojku na minut pre kraja, za potencijalnih 73:66, bilo je već potrošeno previše vremena da se ne bi Alba "pitala" za uslugu.

Uskoro opširnije, čim meč Lijetuvos – Alba bude završen.

Grupa B

1. kolo: Crvena zvezda – Lijetuvos Ritas 70:77, Real Madrid – Alba Berlin 73:62.

2. kolo: Crvena zvezda – Alba Berlin 85:68, Lijetuvos Ritas – Real Madrid 68:70.

3. kolo: Crvena zvezda – Real Madrid 79:69, Alba Berlin – Lijetuvos Ritas ??:??

Tabela: Crvena zvezda 2-1, Real Madrid 2-1, Lijetuvos Ritas 1-1, Alba Berlin 0-2.

https://twitter.com/marca/status/731493292295262208

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC