• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rakočević: Spremni smo za Partizan

Košarkaš Taukeramike Igor Rakočević i trener Neven Spahija veruju da će opravdati ulogu favorita u četvrtfinalu Evrolige protiv Partizana.

 Rakočević: Spremni smo za Partizan Izvor: MONDO

Taukeramika spremno čeka duele s Partizanom u četvrtfinalu Evrolige, tvrdi jedan od najboljih igrača te ekipe Igor Rakočević. Nekadašnji kapiten Crvene zvezde kaže da je odigrao mnogo "večitih derbija" i da vrlo dobro zna šta ga 3. aprila čeka u Pioniru. Eksplozivni bek smatra da je njegov tim favorit, ali najviše zbog prednosti domaćeg terena.

"Partizan je napravio veliki uspeh. Odigrali su izuzetno dobro protiv Panatinaikosa i zasluženo ušli u četvrtfinale. Za mene to nije veliko iznenađenje jer su crno-beli u formi. Uspeli su da iskoriste činjenicu da Amerikanci iz Efesa nisu hteli da dođu u Beograd, a potom izbacili PAO, jedan od najboljih timova Evrope", izjavio je za "Kurir" Rakočević.

Taukeramika je ove sezone poklekla samo jednom u svojoj dvorani, i to od moćnog CSKA, a u kakvoj formi igra klub iz Vitorije, govori podatak da je u Top 16 ostvario pet uzastopnih pobeda, sve do gostovanja Fenerbahčeu, koje su iskoristili da malo predahnu. Rakočević najbolje zna kako je igrati pred prepunom halom "Pionir", ali ne veruje da će atmosfera uticati na njega i saigrače.

"Imam 29 godina i odigrao sam mnogo utakmica protiv Partizana. I moji saigrači su iskusni, tako da nećemo podleći atmosferi. Ukupno gledano, mi smo favoriti, možda ne zbog samog kvaliteta, već zbog proste činjenice da dva meča igramo kod kuće. Partizan je veoma dobar tim, ujednačen na svim pozicijama", ocenio je Rakočević.

Nekadašnji kapiten crveno-belih ocenio je da će imati nešto veći motiv nego obično.

"Verovatno ću biti motivisaniji jer igram protiv kluba koji dobro poznajem, ali trudiću se da maksimalno profesionalno odigram tu utakmicu".

Trener Taukeramike Neven Spahija izjavio je da njegove momke očekuju teški mečevi protiv Partizana, napominjući da je za njega najprijatnije iznenađenje igra Milta Palasija. Bivši selektor Hrvatske malu prednost daje svom timu, samo zato što će u slučaju majstorice biti domaćini crno-belima.

"Partizan odlično igra i to je na najbolji način pokazao u meču sa Panatinaikosom. Ne slažem se s konstatacijom da smo dobili lakšeg protivnika, jer kao trener koji je već dugi niz godina u ovom poslu nemam pravo da kažem da je neki tim jači ili slabiji. Ipak, malu prednost dajem svojoj ekipi, u procentima 60 prema 40, samo zato što u slučaju majstorice igramo u svojoj dvorani".

Spahija je pohvalio Partizan, napomenuvši da ima dobar sistem rada.
"Najveće zasluge za to pripadaju treneru Dušku Vujoševiću, koji svake godine menja skoro celu ekipu, ali postiže odlične rezultate, i za to što on radi slobodno mogu da kažem da je nemoguća misija", tvrdi Spahija.

Trener Taukeramike ističe da su igre Palasija iznad svih očekivanja, pogotovo što se zna da na početku sezone nijedan veći klub nije hteo da ga angažuje, jer je imao pauzu od godinu dana.

"Palasio igra fenomenalno i za mene je najprijatnije iznenađenje. Na početku sezone niko nije hteo da angažuje, jer je imao dugu pauzu, ali pokazao je da je odličan košarkaš. Uklopio se u igru Partizana, pogotovo što se zna da Vujošević forsira domaće igrače, i po tome je poznat u Evropi", rekao je Spahija.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC