• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne, nije gotovo!

Autor mondo.rs

Posle 0:2 u Ohaju, uz 50 poena razlike, delovalo je da Toronto nije dorastao finalu Istoka i da će Klivlend i njih počistiti. Greška!

Posle 0:2 uz deprimirajući 50 poena razlike u Ohaju, Toronto je žestoko uzvratio Klivlendu u svom "Air Canada" centru.

Prethodne noći, uz 35 poena Kajla Laurija, Reptorsi su poravnali rezultat u sa Kavsima u finalu Istoka – 105:99, tako da je sada 2:2 pred novi put u Klivlend na peti meč, koji je zakazan za noć između srede i četvrtka.

Lauri je bio pod velikim pritiskom posle dva "čišćenja" na startu serije, u kojima je ubacio svega 18 poena, uz šut za tri 1/9.

"Pucam od samopouzdanja", rekao je tada i najavio da će Reptorsi, iako franšiza nema nikakva iskustva u konferencijskim finalima, uzvratiti na severu.

Nije blefirao i ponovo se pokazalo da, kad igra on, igra i ceo tim. Prethodne noći ubacio je 15 poena u drguoj četvrtini, u kojoj su Reptorsi poveli 18 poena razlike, no to im po navici nije bilo dovoljno da mirno završe meč, delom i zbog toga što nije bilo realo da Kavalirsi nastave tako očajno da šutiraju kao u prva 24 minuta.

Sudijski kriterijum...

Kavalirsima nije dosuđen nijedan faul do 16. minuta utakmice, zbog čega je domaća publika glasno negodovala i zviždala sudijama. Trebalo je da prođe punih 30 minuta igre da bi Reptorsi izveli prvo slobodno bacanje! Međutim, onda se sve okrenulo. Klivlend nije izveo nijedno slobodno bacanje u trećoj četvrtini, a samo dva u četvrtoj, dok je Toronto do kraja meča "pucao" 19 penala – gotovo neverovatan podatak!

Posle 3/22 za tri poena u prvom, gosti su ubacili šest od osam trojki u trećoj četvrtini i onda pogodili 11 uzastopnih šuteva na otvaranju četvrte, tako da je meč ušao u neizvesnu završnicu u kojoj je presudio ulaz Laurija na 22,5 sekundi pre kraja za šest poena prednosti.

"Moramo da nastavimo ovako i budemo rešeni da, kada god oni udare, udarimo i mi. I da, ako oni udare tri puta, mi udarimo četiri", rekao je Lauri.

Bismark Bijombo je ponovo odradio "prljav" posao i učinio da izostanak Jonasa Valančijunasa ne bude toliko vidljiv. Ubacio je pet poena, uz 14 skokova i tri blokade, a odigrao je i nekoliko odličnih odbrana kada su Kavsi napadali reket, a u tome su veoma opasni.

Inače, Valančijunas je prethodne noći prvi put bio u opremi nakon što je povredio skočni zglob u trećem meču polufinalne serije sa Majami Hitom i potom propustio narednih sedam utakmica. Nije ulazio u igru, ali je pretpostavka da bi mogao da zaigra u nastavku serije.

Inače, Toronto u Klivlendu ima 0-3 ove sezone i koš-razliku minus 72.



Demar Derozan ubacio je 32 poena, od kojih su neki došli u veoma važnim trenucima, kada se činilo da je Reptorsima ušla voda u uši usled naleta Kavsa.

"Već smo bili otpisani i to nam se dopalo", rekao je Derozan.

Čovek koji je u drugoj utakmici serije pretekao Šakila O'Nila po broju ubačenih plej-of poena, a prethodne noći izjednačio se sa Medžikom Džonsonom po broju plej-of utakmica, Lebron Džejms, zaustavio se na 29 poena, Kajri Irving na 26, ali više od gubitka utakmice njih dvojicu i ostatak ekipe mogla bi da pogodi povreda Kevina Lava, koji je izvrnuo zglob tako što je stao sudiji na stopalo.

Četvrti meč.
Izvor: YouTube



Lav, koji je pogodio za samo 10 poena uz šut iz igre 4/14, posle utakmice je izjavio da će biti dobro i da će igrati u petoj.

"Idemo kući, gde igramo bolje i verujem da će tako i biti", rekao je Džejms, koji nije izgubio plej-of seriju protiv rivala sa Istoka još od 2010. kada su ga izbacili Boston Seltiksi pre selidbe iz Klivlenda u Majami.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC