• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Durent i Oklahoma: Poslednji put zajedno?

Autor mondo.rs

Superstar Oklahome postaće ovog leta slobodan igrač i još nije poznato da li će ostati u timu. Novinari su pričali s njim o tome odmah posle bolnog poraza.

Nedugo nakon izgubljene "majstorice"  za plasman u NBA finale, novinari su Kevina Durenta (27) pitali najvažnije pitanje:

Da li će posle devet godina, kao slobodan agent, napustiti jedinu franšizu za koju je igrao i sa kojom je prošao mnogo - počev od selidbe iz Sijetla, preko nastupa u velikom finalu 2012, do serije bolnih poraza od Golden Stejta prethodnih dana.

Konkretan odgovor nije mogao da pruži.

"Izgubili smo pre samo 30 minuta, pa nisam razmišljao o tome. Trenutno sam uz saigrače i razmišljam o završenoj sezoni. Misliću i na te stvari, ali još ne znam kad. Ponavljam, izgubili smo pre samo sat ili 30 minuta, pa stvarno ne znam", odložio je priču Durent.

Poznato je da će ovog leta veliki broj igrača biti slobodno da odabere novi tim, a lider Oklahome definitivno predvodi tu kolonu.

Prema pisanju američkih novinara, s obzirom na povećane budžete ekipa, mnogi će biti u mogućnosti da ponude Durentu selidbu i višegodišnji ugovor. "ESPN" ističe upravo Golden Stejt, ali i San Antonio kao franšize koje bi mogle da angažuju bivšeg studenta Univerziteta Teksas.

U slučaju povratka u Oklahomu na leto, Durent bi mogao da potpiše petogodišnji ugovor na vrtoglavih 149 miliona dolara. Sa druge strane, ako bi otišao, njegov maksimalni ugovor bio bi 111 miliona dolara na četiri godine.

O svemu tome, ipak, razmišljaće u danima koji dolaze, jer ga trenutno veoma boli poraz od Golden Stejta i propuštanje tri meč lopte za plasman u finale.

"Nema moralnih pobednika posle ovakvih serija. Svi smo uznemireni. Hteli smo da steknemo šansu da se borimo za titulu... Da igramo u finalu... Zato boli", priznao je MVP NBA lige za 2014. godinu.

"Međutim, kada sednemo i pogledamo šta nam se sve događalo tokom sezone, možemo biti ponosni - i to ne samo na igrače, već na sve u organizaciji, od vrha, pa sve do dna hijerarhije, do onih ljudi koje ne poznaje i čiji doprinos ne vidite. To je, jednostavno, ponos, trud, strast i ljubav za igru. Čista ljubav za igru, koju smo pokazivali svake večeri, u svakoj utakmici, a ona se osećala u našoj sali svakog dana. Ponosan sam na sve što smo prošli. Držimo se zajedno i žrtvujemo se jedni za druge. To je ono što ovu igru čini posebnom", u dahu je poručio Durent pre odlaska iz Orakl arene.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC