• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Hemofarmu i Zvezdi pozicije tri i četiri

Nakon više od pet i po meseci trke u NLB ligi karte za Evropu i startne pozicije za doigravanje su podeljene.

 NLB: Hemofarmu i Zvezdi pozicije tri i četiri Izvor: MONDO

Još ranije je bilo poznato da će sa pol-pozicije krenuti Partizan, a sa drugog mesta Zadar, dok su plasman u ULEB kup i prednost domaćeg terena u plej-ofu u subotu obezbedili još Hemofarm i Crvena zvezda.

Hemofarm je treću poziciju (16-10) u ligaškom delu regionalnog takmičenja osigurao trijumfom u Novom Sadu 65:58, a Crvena zvezda je nakon dve decenije uzdignutih ruku napustila "Jazine" (86:74) i tako obezbedila četvrto mesto sa skorom 16-10.

Od petog do osmog mesta rasporedili su se Olimpija, Budućnost, FMP Železnik i Cibona.

Budućnost je ubedljivo kao gost savladala Slovan 89:75, dok su slovenački i hrvatski evroligaš, Olimpija i Cibona, položili oružje u Beogradu. "Zmajčeki" su poklekli u Železniku 92:90, dok je Cibonu u "Pioniru" razbio Partizan 84:63.

Nakon 26 odigranih utakmica sve četiri ekipe imaju identičan skor 15-11, a u medjusobnim duelima ostvarile su po tri pobede. Olimpija u toj mini-ligi ima koš-razliku plus sedam, Budućnost plus jedan, FMP je primio i dao isti broj poena, a Cibona ima minus osam, što je na kraju i odredilo konačan plasman.

U plej-ofu, koji počinje 25.marta i igra se do dve pobede, sastaju se Partizan - Cibona, Zadar - FMP, Hemofarm - Budućnost i Crvena zvezda - Olimpija.

Prvi put posle 1987. godine Zvezda je slavila u Zadru. Crveno-beli, koji su većim delom utakmice bili u prednosti, četiri minuta pre kraja serijom 7:0 stižu do devet poena viška, što je, pokazalo se na kraju, bila nenadoknadiva prednost za domaćine.

Crveno-belima je, doduše, ovog puta posao u "Jazinama" bio malo olakšan, pošto zadarski "Tornado" nije duvao u prvom poluvremenu. Najvatrenije pristalice Zadrana okačile su transparent "izigrani-prevareni" i u tišini otpratile prve dve deonice, ljute na upravu koja im nije omogućila da putuju u Valensiju na revanš osmine finala ULEB kupa sa Pamesom.

Tadija Dragićević sa 25 poena i pet skokova bio je najistaknutiji pojedinac susreta, a odličnu formu potvrdio je i Elmedin Kikanović, koji je nanizao 19 poena i četiri skoka, odnosno Omar Kuk, koji je imao dabl-dabl učinak 10 poena i 11 asistencija. U domaćem timu najefikasniji je bio Todor Gečevski sa 19 poena i 11 skokova.

Vlada Vukoičić pobedom je debitovao na klupi Hemofarma. Nakon tri uglavnom izjednačene četvrtine Vrščani su na startu poslednjeg kvartala napravili seriju 9:2, poveli sa 59:52, a zatim u nervoznoj završnici, ipak, uspeli da sačuvaju prednost. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Rol Maršal sa 18 poena, dok je za Vošu Ištvan Nemet postigao 19.

FMP, ispostaviće se na kraju sezone, ostao je dva poena daleko od Evrope. "Panteri" su u neizvesnoj završnici savladali Olimpiju 92:90, a mogli su bolje da prodju da je Nemanja Protić u završnici susreta umesto tri ubacio svih šest penala.

Dragan Labović sa 24 i Zoran Erceg sa 21 poenom bili su najefikasniji u domaćem timu, a Jasmin Hukić sa 27 poena bio je najbolji kod "zmajčeka".

Crno-beli su u zaostaloj utakmici 22. kola pregazili Cibonu, a ubedljiv trijumf nad Zagrepčanima "valjak" je obezbedio u poslednjoj četvrtini, koju je dobio sa 23:9.

Uroš Tripković sa 22 i Strahinja Milošević sa 16 poena bili su najefikasniji u Partizanu, a u Ciboni Kris Voren sa 17 poena.

Partizan već u nedelju od 19 sati igra utakmicu protiv Splita, čime će spuštena zavesa na ligaški deo regionalnog takmičenja. Trener srpskog šampiona Duško Vujošević najavio je da će protiv Splićana, koji su u Beograd doputovali bez svojih Amerikanaca, šansu dobiti rezervisti.


I naredne sezone u NLB ligi takmičiće se pet klubova iz Srbije. Hrvati i Slovenci imaće po tri predstavnika, s tim što Sloveniju neće moći da predstavlja Slovan koji je ove sezone bio poslednji u regionalnom takmičenju. Bosna i Hercegovina i Crna Gora imaće po jedan klub, a poslednjeg, 14. učesnika regionalnog takmičenja u sezoni 2008/2009 odrediće Bord Jadranske lige.

REZULTATI 26. KOLA
Vojvodina - Hemofarm 58:65
Zadar - Crvena zvezda 74:86
Slovan - Budućnost 75:89
FMP - Olimpija 92:90
Partizan - Cibona 84:63
Zagreb - Široki 79:80

NEDELJA
Partizan - Split

TABELA
1. Partizan 23-2
2. Zadar 18-8
3. Hemofarm 16-10
4. Crvena zvezda 16-10
5. Olimpija 15-11
6. Budućnost 15-11
7. FMP 15-11
8. Cibona 15-11
---------------------------------
9. Vojvodina 12-14
10. Split 11-14
11. Helios 6-20
12. Zagreb 7-19
13. Široki 7-19
---------------------------------
14. Slovan 5-21

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC