• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koliko može Partizan u 17. finalu zaredom?

Autor mondo.rs

Trener i košarkaši crno-belih listom prepuštaju ulogu favorita aktuelnom šampionu. "Kada igramo kao tim, možemo da pobedimo svakog", poručio Novica Veličković.

 KK Partizan koliko može u finalu prvenstva Srbije Izvor: MN PRESS

Partizan je pobedom nad FMP Železnikom u "majstorici" obezbedio 17. uzastopni nastup u finalu plej-ofa domaćeg prvenstva!

Počelo je porazima od Budućnosti 2000. i 2001, nakon kojih su crno-beli "vezali" 13 titula, pa prošle godine sišli sa trona.

Crvena zvezda ulazi u finale kao branilac trofeja i ponovo sa prednošću domaćeg terena, što je jedan od faktora koji joj daje blagu startnu prednost.

UJED ZA JEZIK

"Neću ništa da najavljujem, da se posle ne bih grizao za jezik. Oni imaju iskustvo, osvojili su ABA ligu, igrali Top 8 Evrolige i favoriti su. Videćemo", rekao je posle plasmana u finale kapiten Vanja Marinković.

Trener Aleksandar Džikić i njegovi izabranici kažu da rasterećeno pristupaju poslednjim utakmicama u ovoj sezoni, punoj iskušenja za trofejni klub...

"Plasmanom u finale osigurali smo novi nastup u regionalnoj ligi i to je vrlo važno u našoj situaciji. Čeka nas drugačiji tim Zvezde od onog protiv koga smo igrali prethodna dva puta. To je tim koji je ušao u Top 8 Evrolige, najdalje u novijoj Zvezdinoj istoriji i to mora da se poštuje. Imaju dobru sezonu i normalno je da su favoriti. Mi smo uradili šta je trebalo", kaže Džikić.

Sa njim na klupi, crno-beli su zimus slavili pobedu u okviru ABA lige (85:81), a zatim i u polufinalu Kupa Koraća (68:60).

Dejan Radonjić izjavio je da je Partizan u ovom trenutku kvalitetniji nego što je bio zimus, ali i Džikić za crveno-bele kaže isto to.

"Kontinuitet trenerskog rada očigledno daje rezultate. Njihova igra je bogatija povratkom Luke Mitrovića i vremenom koje su Kinzi i Micić proveli sa timom. Imaju i prednost domaćeg terena. Znamo da će nas čekati pun Pionir njihovih navijača, kao što će i naši napuniti dvoranu kada Partizan bude domaćin".

Finalna serija igra se do tri pobede, a mečevi su na rasporedu svakog drugog dana.

"Veće pauze između mečeva bi sigurno doprinele kvalitetu igre i jednih i drugih, ali tako je kako je za oba tima", završio je Džikić.

Veteran Novica Veličković, koji je serijom trojki rešio "majstoricu" protiv FMP-a, kaže da je plasmanom u finale nestao psihološki pritisak i da ekipa sada gleda "samo napred".

"Prepuštamo ulogu favorita Zvezdi, posle sezone kakvu je imala. Mi ćemo maltene bez ikakvog odmora ući u finalnu seriju, ali šta je tu je. Svesni smo da kada igramo kao tim, možemo da pobedimo svakog".

Prva utakmica igra se u petak od 21.00, a revanš je u nedelju u isto vreme u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC