• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grin obećao pobede, Kari i Tompson u šoku

Autor mondo.rs

Krilni centar Golden Stejta prihvatio odgovornost za preokret Klivlenda u finalu i već se okrenuo sledećoj sezoni.

Golden Stejt Voriorsi posle ove sezone će po dva osnova biti upisani u analima NBA lige - kao najuspešniji tim regularnog dela sa skorom 73-9 i kao prvi koji su u finalu plej-ofa prokockali prednost od 3:1, ne iskoristivši tri meč-lopte. Od toga dve na svom parketu.

Verovatno ključna stvar za ishod ovog finala bio je incident u finišu četvrte utakmice, kada su se pokoškali Lebron Džejms i Drejmond Grin.

Krilnom centru Voriorsa, koji je i u "majstorici" pokazao da je on najjača karika tog tima, a ne Stef Kari, naknadno je izrečena suspenzija, što je Klivlend iskoristio da smanji na 3:2, vrati seriju u svoju dvoranu i od boksera u nokdaunu ponovo postane opasan protivnik, predvođen ekstra motivisanim Lebronom Džejmsom i ubitačnim Kajrijem Irvingom.

Grin je u meču odluke radio ono što i cele sezone (drugi u NBA po broju "tripl-dablova", iza Rasela Vestbruka) - nanizao je 32 poena, 15 skokova i devet asistencija, u prvom poluvremenu šutirao trojke 5/5, ali niko više u redovima branioca titule nije bio na nivou koji je zahtevao završni čin borbe za titulu.

"Ne plašim se da kažem da je krivica moja. Ta suspenzija je trenutak posle koga se finale preokrenulo u njihovu korist. Ali, to se desilo i neću provesti leto razmišljajući 'šta da nije'. Naučio sam lekciju i reći ću samo da ovo nije poslednje što ste videli od nas", poručio je Drejmond Grin.

Za razliku od Grina, svesnog da je pružio maksimum, Stef Kari i Klej Tompson pred novinarima su delovali krajnje razočarano, pošto nisu uspeli da se nametnu kao u četvrtom meču finala, ili nezaboravnoj šestoj utakmici protiv Oklahome, kada su zajedno ubacili čak 17 trojki.

"BIĆU AGRESIVAN"

U NBA ligi za samo 10 dana počinju pregovori sa slobodnim agentima, među kojima je daleko najatraktivnije ime ovog leta Kevin Durent. Vlasnik Džo Lejkob posle poraza od Klivlenda je obećao da će u prelaznom roku biti "veoma agresivan" kako bi učinio Golden Stejt još kvalitetnijim timom u narednoj sezoni. Kladionice u Las Vegasu već su ih proglasile prvim favoritima...

Ovog puta su van linije 7,24 metra šutirali 6/24. Kari 4/14, Tompson 2/10. Zajedno su postigli manje poena (31) nego sam Grin, a uputili su čak 21 šut više od njega!

"Teško mi je da sada odgovorim šta nam se desilo. Zaista ne mogu... Ovo je najteža stvar koja mi se dogodila u karijeri", rekao je Tompson.

Stef Kari, MVP regularnog dela sezone, još na startu plej-ofa je povredio koleno, nakon čega je igrao po sistemu "toplo-hladno".

Novinarima je rekao da ga povreda i dvonedeljna pauza nisu ometali u nastavku takmičenja.

"Dobro sam. Imam i tri meseca da se spremim za sledeću sezonu. Sigurno je da se neću povrediti slaveći večeras".

Sjajni šuter bio je nešto rečitiji od Tompsona, ali sve je manje-više moglo da se svede na jedan utisak: "Teško mi je".

"Osećaj je loš i neugodan, ali verujem da će nas sećanje na ovaj poraz dodatno motivisati. Kao što je Drejmond rekao, vratićemo se na ovu pozornicu".

Od igrača iz rotacije Golden Stejta može da ide samo Mariz Spejts, dok je Harison Barns ograničeno slobodan agent.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC