• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bjelica: Reprezentacija mi dala više nego ja njoj

Autor mondo.rs

"Rekao sam već davne 2009. godine, a mogu i sada da ponovim - meni je reprezentacija dala mnogo više, nego ja njoj...", kazao je Nemanja Bjelica koji je u petak stigao u Beograd kako bi bio sa ostalim košarkaškim reprezentativcima.

 Nemanja Bjelica želi da igra za Srbiju Izvor: MN PRESS

Košarkaški reprezentativci Srbije pripremaju se za kvalifikacioni olimpijski turnir u Beogradu na koji će verovatno morati da idu bez jednog od najboljih igrača - Nemanje Bjelice. Zbog povrede desne noge on ne može da radi sa svojim saigračima, ali je iz Amerike stigao u Beograd bar kako bi bio sa njima.

"Svi znamo šta može i koliko je važan za ovu grupu. Ipak, nemamo pravo na zahteve prema njemu. Hoćemo 100 odsto spremnog Nemanju Bjelicu", kazao je u petak na konferenciji za medije selektor Aleksandar Đorđević.

O povredi nerva desne noge govorio je i sam Nemanja Bjelica koji nije želeo da daje tačne prognoze svog povratka na teren, ali je izrazio žaljenje što je takva vrsta povrede došla u nezgodnom trenutku pred početak kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

"Može da traje nedelju dana, a može i duže. Sve zavisi koliko će biti potrebno da noga ojača. Otkad sam došao u Minesotu počeo sam sa terapijama, a zatim i polako da ulazim u trenažni proces. Imam program koji sam dobio i radim po njemu. Počeo sam malo i sa trčanjem, tako da oporavak ide po planu...", kazao je Nemanja Bjelica za "Sportski žurnal".

On veruje da Srbija definitivno ima kvalitet da se kvalifikuje za Igre u Rio de Žaneiru, ali nije siguran da li će se učestvovati na kvalifikacionom turniru.

"Sa mnom će raditi kondicioni trener iz Minesote koji takođe dolazi u Beograd, pa će on zajedno sa trenerom iz reprezentacije raditi na mom oporavku. Trenutno još ne smem da radim s kontaktom. Veliki sam optimista i daću sve da igram na turniru, ako je to moguće", kazao je on.

Osim njega Saša Đorđević ne može da računa i na povređenog Milana Mačvana dok su i "visoki" Boban Marjanović i Nikola Milutinov otkazali svoj nastup u reprezentaciji zbog NBA Lige. Bjelica se takođe našao na meti kritičara zbog odsustva zbog povrede, ali ga to nije pogodilo.

"Oguglao sam na takve stvari i nemam kome šta da se pravdam. Oni koji me poznaju znaju moju vezu sa reprezentacijom i ljudima u njoj. Ne pada mi na pamet da sada nekome objašnjavam da nisam u Americi na odmoru, već na terapijama. Rekao sam već davne 2009. godine, a mogu i sada da ponovim - meni je reprezentacija dala mnogo više, nego ja njoj...", kazao je on.

Srbija od 21 čas u Areni igra prijateljski meč sa reprezentacijom Francuske.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC