• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potvrđeno: FMP u ABA ligi!

Autor mondo.rs

U regionalnom takmičenju i sledeće sezone učestvovaće 14 timova, a Srbija će ostati sa četiri predstavnika. Novi predsednik je Mladen Veber, a Olimpiji još jedna pozivnica.

 Potvrđeno: FMP u ABA ligi! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Najavljeno - ostvareno! ABA liga sačuvaće i u sledećoj sezoni format sa 14 timova, iako je bilo najavljeno da će se od jeseni na Jadranu takmičiti 12 ekipa.

Delegati skupštine regionalnog takmičenja konstatovala je da je u skladu sa "veoma jakim interesom klubova" doneta odluka od očuvanju sistema sa 14 timova.

To znači da će od jeseni u ABA ligi jtd Srbija imati četiri predstavnika, a da će se Crvenoj zvezdi Telekom, Partizanu i Mega Leksu pridružiti i razvojni tim aktulenog šampiona - FMP.

U saopštenju ABA lige potvrđeno je:

"Na osnovu plasmana u nacionalnim šampionatima, mesto u ABA ligi j.t.d. obezbedili su Helios, Krka, Cedevita, Cibona, Zadar, Igokea, Crvena zvezda, Partizan, Mega Leks, Budućnost i MZT. Na osnovu koeficijenta zemalja iz sezone 2015/16, mesto 12. i mesto 13. obezbedili su Mornar i FMP"

Uz tu informaciju, regionalno takmičenje potvrdilo je: ljubljanska Olimpija i sledeće sezone igraće na Jadranu iako to nije izborila na terenu.

U članu 2.1 propozicija za prošlu sezonu ABA lige, piše: "U takmičarskoj sezoni 2016/17 i ABA ligi učestvovaće 12 klubova". U istom članu navedeno je da je 2015/16 "ABA ligu igralo 14 klubova (12+2)", uz napomenu "da su Olimpija i pobednik kvalifikacija (nisu održane, pa je to bila Sutjeska) platili pozivnicu po 150.000 evra".

"Specijalna pozivnica dodeljena je Olimpiji, uz obavezu plaćanja. U slučaju da Olimpija ne izvrši obaveze u predviđenom roku, 14. mesto će takođe biti popunjeno na osnovu koeficijenta zemalja iz sezone 2015/16, ali bez obaveze plaćanja, po sledećem rasporedu: Hrvatska, BiH, Makedonija, Slovenija".

Regionalna liga utvrdila je i da klub koji sezonu 2016/17 završi na poslednjem mestu tabele neće imati pravo učešća u sezoni 2016/17.

Takođe, shodno osnivačkom aktu, izvršene su i promene u Predsedništvu, pa je predsedavanje ligom preuzela Cedevita, odnosno njen predsednik Mladen Veber.

Potpredsednici lige u sledećoj sezoni biće predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović i generalni menadžer Igokee Igor Dodik.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC