• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igor Dodik potpredsjednik ABA lige

Autor mondo.ba

Generalni menadžer šampiona Bosne i Hercegovine, Igokee iz Aleksandrovca Igor Dodik novi je potpredsjednik regionalnog takmičenja u košarci.

 Igor Dodik potpredsjednik ABA lige Izvor: MONDO/Ivan Bogunović

Izvor: MONDO/Ivan Bogunović

  ABA liga je na danas održanoj Skupštini dogovorila da će se naredne sezone takmičiti 14 klubova, a ne 12 kako je ranije najavljeno. Specijalnu pozivnicu za nastup dobila je ljubljanska Olimpija.

Shodno osnivačkom aktu, izvršene su i promjene u Predsjedništvu, pa je predsjedavanje ligom preuzela Cedevita, odnosno njen predsjednik Mladen Veber.

Potpredsjednici lige u sljedećoj sezoni biće predsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović i generalni menadžer Igokee Igor Dodik.

"Skupština je pokazala bezrezervnu podršku ABA ligi i to veoma znači klubovima, prije svega Igokei, jer mi bez ABA lige ne bismo mogli da izgradimo klub kao do sada. U svakom narednom iskušenju i problemu daćemo bezrezervnu podršku ovoj ligi. Nadam se da će ova liga nastaviti da jača kroz marketing i neke stvari koje ćemo unaprijediti, kao i kroz juniorske i mlađe kategorije, kojima ćemo takođe organizovati takmičenja. Nadam se i da će se još neki klub iz Republike Srpske priključiti", podvukao je Dodik.

Inače, Igor Dodik je sin predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Poslije skupštine, na kojoj je definisan izgled i kalendar nove takmičarske godine, prisutnima se obratio novi predsjednik ABA lige Mladen Veber, koji je i predsjednik Cedevite.

"Odlukom predsjedništva, 12. i 13. klubovi su klubovi koji će popuniti ligu sljedeće sezone na osnovu koeficijenta nacionalnog saveza, odnosno na osnovu plasmana prema nacionalnom ključu. To je bila u ovom trenutku Crna Gora, a druga Srbija, koja je dobila 13. mjesto, odnosno četvrtog predstavnika. Konkretno, na osnovu rezultata u srpskom prvenstvu to je FMP, a u crnogorskom je to Mornar i želimo im dobrodošlicu. Istovremeno, žao nam je što su nas na osnovu rezultata napustili Metalac, Sutjeska i Tajfun", rekao je Veber.

On je objasnio situaciju u vezi sa učešćem Olimpije, koja će izvjesno opet biti "jadranski" ligaš na osnovu dobijene pozivnice.

"Skupština je odlučila da 14. mjesto ponudi na osnovu plaćene pozivnice Olimpiji, jer je ona dobila plasman u Evrokup, a i na osnovu dosadašnjih rezultata u ABA ligi. Dobili su rok da u sljedećih sedam dana odluče da li mogu da ispune uslove za pristup. Ako ne, onda će se i 14. mesto popunjavati na osnovu ključa iz prethodne sezone. Ako Olimpija ne pristane, onda ulazi četvrti hrvatski klub. Takav princip važiće i za sve sljedeće sezone".

Kada je u pitanju izlazak iz lige, Veber je potvrdio da najslabije plasirani tim neće imati pravo da u sezoni 2017/18 učestvuje u regionalnom takmičenju, bez obzira na rezultat u domaćem prvenstvu.

Logično, predsjednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović bio je zadovoljan, jer će u sljedećoj sezoni predstavnik Srbije biti i FMP, u kojem crveno-bijeli razvijaju igrače za veliku scenu.

"Utisak je da smo uspjeli da zajedno provedemo kompletnu ABA ligu kroz probleme i iskušenja. Mnogi su to pratili sa idejom da preuzmu rukovođenje ligom, ali ne da bi je unaprijedili. Krili su se iza FIBA, iza nekih autoriteta... Ipak, mislim da je sve uspješno dovedeno do kraja i da smo uspješno stvorili ovu situaciju. Veberu želim da bude predsjednik lige kako i treba, a Igoru Dodiku želim da se kao potpredsjednik vrlo brzo uključi u rad, jer dugo je godina u košarci".

"Imamo dobru ekipu u Predsjedništvu, a i u Skupštini. Liga je zadržala 14 klubova, kalendar je usklađen sa svim kalendarima, sa Evroligom, Evrokupom, sa nacionalnim prvenstvima, nacionalnim kupovima... Zvezda će biti u Evroligi, Budućnost, Cedevita, Partizan i Olimpija u Evrokupu, Mega u FIBA Ligi šampiona, kao i Helios i Cibona, a imamo i Mornar i Igokeu u kvalifikacijama, ako ne dođe do nekih promjena", rekao je Čović na konferenciji za novinare.

Tagovi

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan~kimi.

Imali iko pametan kada su postavili ljude poput ovog ........ Toliko ima sportista pravi neiskvareni ljudi ,a vi stavljate politiku u sport jos veca je propast.

Čestitke

Čestitamo, to je veliki uspjeh svakako s obzirom da su samo dva potpredsjednika regionalnog takmičenja.

Nemanja

Svaka Čast! Zasluženo!!!!

Crveno-plavi

Boze sacuvaj...ova rodbina ce i ujedinjene nacije zauzeti

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC