• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li će srpski košarkaši biti srećniji od fudbalera?

Srpski fudbaleri su za rivale na SP dobili Njemačku, Australiju i Ganu. Protiv koga će igrati "orlovi" Dušana Ivkovića znaće se u utorak.

 Da li će srpski košarkaši biti srećniji od fudbalera? Izvor: MONDO

Ako bi "orlovi" Dušana Ivkovića, poput "orlova" Radomira Antića, za rivale na Svjetskom prvenstvu 2010. godine dobili Njemačku, Australiju i Ganu, vjerovatno bi skakali od sreće.

Ali, to je nemoguće, samo iz razloga što na košarkaškom Mudijalu ne učestvuje Gana. Australija i Njemačka su potencijalni rivali reprezentacije Srbije i prilično su povoljan izbor, s obizrom na sastav "šešira"!

U utorak u 10.30 po srednjeevropskom vremenu, u Istanbulu će biti održan žrijeb za prvu fazu narednog SP, koji će od 28. avgusta do 12. septembra biti održan u četiri turska grada: Ankari, Istanbulu, Izmiru i Kajzeriju.


Vicešampioni Evrope iz Poljske smješteni su u drugi "šešir" i za rivale svakako neće imati Sloveniju, Francusku i domaćina Tursku.

PRVI ŠEŠIR: SAD, Argentina, Španija, Grčka.

DRUGI ŠEŠIR:
Srbija, Slovenija, Francuska, Turska.

TREĆI ŠEŠIR: Brazil, Portoriko, Kanada, Australija.

ČETVRTI ŠEŠIR:
Hrvatska, Rusija, Litvanija, Njemačka.

PETI ŠEŠIR: Novi Zeland, Kina, Iran, Angola.

ŠESTI ŠEŠIR: Jordan, Liban, Tunis, Obala Slonovače.

Dakle, u prvoj fazi na SP u Turskoj, ekipe će biti podijeljene u četiri grupe po šest timova.

"Biće to izuzetno jako takmičenje. Mi smo u drugom 'šeširu' i to je dobro. Međutim, dovoljno je pogledati imena reprezentacija iz trećeg, pa i četvrtog, da bismo shvatili koliko će turnir biti jak", rekao je Ivković, koji je ljetos u Poljskoj na fantastičan način predvodio mladu reprezentaciju Srbije ka finalu.

Ovog ljeta "orlovi" ili bolje reći "orlići" samo su nagovijestili krajnje domete, a naredne godine u Turskoj biće stariji, iskusniji, smireniji... Nadamo se i jači!

"Bitno je da odlazak na ceremoniju žrijeba iskoristimo za ostvarivanje kontakta i da po završetku žrijeba završimo formiranje pripremnih utakmica. Već smo potvrdili učešće na Akropolis kupu (od 17. do 19. avgusta), bez obzira na ishod žrijeba. Želimo da organizujemo veliki turnir u Beogradskoj areni 21. i 22. avgusta, a imamo ponudu za učešće na trodnevnom turniru u Mariboru od 12. do 15. avgusta",
rekao je Ivković.

Poslije prve faze biće eliminisane samo posljednje dvije ekipe iz svake od četiri grupa. Tačnije, prve četiri će nastaviti takmičenje u osmini finala, gdje počinje nokaut sistem.

U međuvremenu, Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) dodijelila je specijalne pozivnice Njemačkoj, Libanu, Litvaniji i Rusiji.


Sistem dodjele pozivnica FIBA je uvela uoči SP 2006. godine, kada je jednu od njih dobila i selekcija tadašnje Srbije i Crne Gore. Pozivnice se dodjeljuju timovima koji nisu uspjeli da se kvalifikuju kroz kontinentalne šampionate.

Titulu šampiona svijeta, osvojenu u Japanu 2006. godine, brani Španija, koja je ljetos u Poljskoj postala i prvak Evrope.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC