• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjećanje na Harisa Brkića

Danas se navršava devet godina od smrti Harisa Brkića. Pomen će biti održan u 11 časova na Centralnom groblju u Beogradu.

 Sjećanje na Harisa Brkića Izvor: MONDO

Brkić je 12. decembra 2000. upucan iz malokalibarskog pištolja u glavu na parkingu ispred hale Pionir dok je odlazio sa treninga košarkaša Partizana. Jedan metak ga je pogodio u predjelu jagodične kosti, a drugi ispod oka. Prevežen je u Urgentni centar, gdje je operisan, tri dana je bio u komi, a onda preminuo.

Haris Brkić je rođen 24. jula 1974. u Sarajevu. Košarkom je počeo da se bavi u Bosni, odakle je stigao u Partizan 1992. Pozajmljen je Borcu, a od 1993/94 nosio je crno-bijeli dres i osvojio tri titule prvaka države i tri nacionalna Kupa. Učestvovao je i na fajnal-foru Evrolige 1998.

U sezoni 1999/2000 još jednom je bio šampion, ali tada sa ekipom Budućnosti iz Podgorice. U Partizan se vratio krajem 2000.

Za Partizan je odigrao 294 utakmice i postigao 3740 poena.

Sa mladom reprezentacijom Jugoslavije osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj 1996, a bio je i povremeni član seniorskog državnog tima.

U znak sjećanja na Harisa Brkića svakog ljeta se održava turnir na kome učestvuju "njegovi" klubovi, Bosna, Borac, Budućnost i Partizan.

(MONDO, foto MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC