• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Hrvatski savez ruši ABA, a Cibona će je igrati"

Autor mondo.rs

Predsednik zagrebačkog kluba Aleksandar Petrović poslao oštru poruku: Hrvatski savez ruši ABA ligu, ali će je njegov klub igrati bez obzira na sve.

Poruke predsednika Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) posle nedavne skupštine bile su prilično oštre i kritički usmerene prema ABA ligi, ali i KK Crvena zvezda i njenom predsedniku Nebojši Čoviću.

Dan posle skupa u Zagrebu, prvi čovek regionalnog šampiona odgovorio je čelniku hrvatskog saveza, a stav o zaključcima stigao je i iz Cibone, koju zastupa Aca Petrović.

On je izneo jasnu i nedvosmislenu poruku kluba koji vodi - Cibona je ZA ABA ligu.

"... Kada govorim o ABA ligi, činjenica je da predsednik i generalni sekretar (HKS) žele na sve moguće načine da struše regionalnu ligu. Govorim u ime Cibone. Ako do toga dođe, mi ćemo morati da odaberemo stranu, a u svakom slučaju to će biti ABA liga. To nam je takmičenje po meri i želimo u njemu da učestvujemo. Interes Cibone je ABA liga".

On je istakao da "vukovi" žele da igraju i domaće prvenstvo, ali ne pod bilo kakvim uslovima.

"Zato sada želim jasno da kažem. Ako budemo prisiljeni da igramo tri lige u pet dana, Cibona će da odabere ABA ligu. Na kraju, ako se sa tri kluba, mislim na Cedevitu, Zadar i Cibonu, ne razgovara, onda je pitanje kakvo će biti prvenstvo Hrvatske ako tih klubova nema", dodao je selektor Hrvatske.

Podvlačeći stav da Šuker i Josip ("Joke") Vranković, žele da ugase ligu, Petrović je završio obraćanje rečima:

"Želim da kažem jasno i transparentno: Šuker i Joke hoće da unište ABA ligu, a Ciboni ona treba. U toj ligi igrači napreduju. Ako se pronađe modus za zajednički život, naravno da ćemo biti unutra, da smo za saradnju. Ali, ne dopuštam da neko ima pravo da prosuđuje šta je bolje za Cedevitu, Zadar i Cibonu. Zato kažem, pazite ljudi, nemojte da se sve uruši". 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC