• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šestoprsti Amerikanac pojačao Litvance

Novi član litvanskog Šjauliaja, bek Frenk Tolbert, ima po šest prstiju na svakoj šaci, što je posledica genetskog poremećaja

 Šestoprsti Amerikanac pojačao Litvance Izvor: MONDO

Evropska publika vidjela je svakakve američke košarkaše: dobre, osrednje i loše, tamnopute i bijele, brze, debele, dobre šutere, kavgadžije i uživaoce opojnih droga... ali nikada igrača sa po šest prstiju na rukama.

Do sada!

Litvanski Šjauliaj, koji se takmiči u C grupi Evrokupa, pojačao je svoje redove dvadesettrogodišnjim Frenkom Tolbertom, kojeg od ostalih košarkaša izdvajaju upravo neobične šake.

Naime, Tolbert ima po šest prstiju na svakoj šaci, što je posljedica genetskog poremećaja u medicini poznatog kao polidaktilija, koji prouzrokuje višak prstiju na šakama ili stopalima.

Sajt kosarka.rs prenosi da je diplomirao prošle godine na univerzitetu Oburn i da poput mnogih sunarodnika koji nemaju kvalitet za NBA ligu, pokušava da produži karijeru u Evropi, prvo u Holandiji, a sada i u Litvaniji.

"Ljudi me stalno pitaju da li se osećam posebno i da li me višak prstiju ometa u svakodnevnom životu. Nikada se nisam osjećao drugačijim zbog toga, niti mi je bilo neprijatno. Moj otac i moja baka takođe imaju ovaj poremećaj, tako da sam odrastao sa svješću da to nije nikakva sramota".

Tolbert je otkrio i kako se prijatelji najčešće šale na njegov račun. Kada žele da ga pozdrave udaranjem šake o šaku, kažu mu - “Hey, Frank, give me six!”

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC