• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KSS prelomio: Srpski klinci ne idu na EP u Tursku!

Autor mondo.rs

Upravni odbor KSS doneo je odluku da reprezentacija Srbije do 18 godina ne učestvuje na Evropskom prvenstvu u Turskoj zbog nestabilne političke situacije i vanrednog stanja u toj zemlji.

 Košarkaši Srbije do 18 godina ne idu na Evropsko prvenstvo u Tursku Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije neće učestvovati na Evropskom prvenstvu igrača do 18 godina u Turskoj, koje bi trebalo da bude održano od 30. jula do 7. avgusta.

Upravni odbor KSS je doneo takvu odluku nakon što je predsednik saveza Dragan Đilas razgovorao sa roditeljima svih igrača kandidata za reprezentaciju i selektorom Milanom Gurovićem.

U saopštenju iz Sazonove stoji da je odluka donesena zbog nestabilne političke situacije u Turskoj i vanrednog stanja koje je uvedeno u toj zemlji.

"Imajući u vidu političku situaciju u Turskoj i proglašeno vanredno stanje u toj zemlji, a u slučaju da Bord FIBA Evropa ostane pri odluci da se Evropsko prvenstvo za igrače do 18 godina igra u Turskoj od 30. jula do 7. avgusta 2016. godine, Upravni odbor KSS je doneo odluku da reprezentacija Srbije igrača do 18 godina neće učestvovati na pomenutom prvenstvu. U svetlu najnovijih dešavanja i nepredvidivog razvoja događaja, bezbednost igrača i članova stručnog štaba su od najveće važnosti, bez obzira na spremnost i želju svih nas za takmičenjem i osvajanjem medalja", stoji u saopštenju koje je izdato posle hitne sednice UO KSS.

Predsednik KSS Dragan Đilas izjavio je da se nada da prvenstvo i neće biti održano u toj zemlji.

"Očekujem da FIBA Evropa donese odluku da se prvenstvo neće igrati u Turskoj. Ne želeći da igrače i roditelje držimo u neizvesnosti, mi smo kao Savez doneli našu odluku. Odluku smo prosledili kancelariji FIBA Evropa i federacijama svih zemalja učesnica", naveo je Đilas.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC