• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" prvo sa Angolom, Argentina za kraj

Nastup na 16. SP u košarci, reprezentacija Srbije počeće 28. avgusta 2010. godine protiv Angole, a posljednji meč u Grupi A odigraće sa Argentinom.

 "Orlovi" prvo sa Angolom, Argentina za kraj Izvor: MONDO

Skočni Afrikanci poslužiće za zagrijavanje reprezentaciji Srbije na startu Svjetskog prvenstva u Turskoj narednog ljeta.

U prvom kolu Grupe A, "orlovi" će odigrati meč sa Angolom, 28. avgusta u Kajzeri Areni, koja prima 7.200 gledalaca i najmanja je od pet dvorana u kojima će biti odigrano 16. SP za košarkaše.

Sve mečeve Grupe A, Srbija će igrati u Kajzeriju a onda, nadamo se, preseliti se u Istanbul gdje će biti održana nokaut faza od osmine finala, pa do posljednjeg meča na turniru 24 reprezentacije.

Dan poslije meča sa Angolom, momci Dušana Ivkovića igraće protiv Njemačke, koja je na SP došla zahvaljujući tome što je od FIBA dobila "vajld kard", ali bi sa Dirkom Novickim u timu mogla da bude veoma neugodan protivnik ne samo srpskoj reprezentaciji.

Treći meč, Srbija igra 30. avgusta sa Jordanom, a onda poslije dana pauze idu derbiji sa Australijom i konačno, sa nosiocem grupe, Argentinom.

Prve četiri ekipe iz svake grupe plasiraće se u osminu finala, a Grupa A ukršta se sa Grupom B u kojoj su SAD, Slovenija, Brazil, Hrvatska, Iran i Tunis.

Tokom žrijeba u utorak malo prije podneva u Istanbulu, predsjednik FIBA Bob Elfinston istakao je da će preko 150 zemalja direktno prenositi mečeve iz Turske, a kuglice su izvlačili Efe Ajdan (čuveni turski košarkaš iz 70-ih), Danijel Santijago (centar Portorika), Patrik Femerling (centar Njemačke) i legendarni NBA košarkaš, Hakim Olajdžuvon.

Vrijeme provedeno u Istanbulu, delegacija KSS u kojoj je bio i srpski selektor Ivković iskoristila je da organizuje pripreme reprezentacije za SP, odnosno zakaže što veći broj prijateljskih utakmica, a za sada je poznato da će "orlovi" učestvovati na Akropolis kupu (17-19. avgust, Grčka, Slovenija, Brazil ili Kanada).

Potom će Srbija biti organizator turnira u Beogradskoj areni, koji bi trebalo da bude održan 21. i 22. avgusta, mada imena gostiju još nisu poznata. Prihvaćena je i ponuda KS Slovenije da "orlovi" učestvuju na turniru u Mariboru od 12. do 15. avgusta.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC