• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KS BiH: Nurkić će igrati kvalifikacije za EP

Autor mondo.ba

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Dubravko Barbarić potvrdio je da centar Denver Nagetsa Jusuf Nurkić uprkos protivljenju kluba dolazi na pripreme „zmajeva“ i igraće u kvalifikacijama za Eurobasket.

Barbarić je u izjavi za agenciju „Fena“, koju su prenijeli sarajevski mediji istakao da KS BiH u vezi Nurkićevog nastupa kontaktira sa čelnicima NBA lige, a ne sa američkim klubom, dok je s Nurkićem u direktnom kontaktu selektor „zmajeva“ Damir Mulaomerović.

Napomenuo je da je KS BiH osigurao sve uslove za nastup naših NBA igrača u reprezentaciji BiH.

„Selektor Mulaomerović takođe je potvrdio da će se Nurkić priključiti pripremama reprezentacije. S druge strane, KS BiH je u kontaktu sa NBA i od njih smo jedino dobili iznos koji trebamo uplatiti na ime osiguranja za Nurkića. Novac je uplaćen i očekujemo potvrdu da može nastupiti za selekciju svoje zemlje. Takav postupak dogovoren je sporazumom između NBA i FIBA“, izjavio je Barbarić.

Generalni sekretar KS BiH podsjetio je da će reprezentacija BiH u Tuzli raditi do početka avgusta kada je planirana prijateljska utakmica sa Slovenijom u Celju.

„Nakon te utakmice naša reprezentacija će 7. augusta otići u Sveti Martin na Muri, gdje će trenirati 8-9 dana u izvanrednim uslovima. Cilj je da se izoluju od javnosti i dobro pripreme za predstojeće utakmice. U tom mjestu će im se pridružiti naši NBA igrači, Mirza Teletović i Jusuf Nurkić“, napomenuo je Barbarić.

Poslije Slovenije, reprezentacija BiH će nastupiti na turniru u Skoplju, dok je povratak u Tuzli planiran za 20. avgust i tu će reprezentacija boraviti do kraja kvalifikacionog perioda.

Barbarić je izrazio zadovoljstvo što će Tuzla u kvalifikacijama za Eurobasket 2017. godine biti „zmajevo gnijezdo“.

„Očekujemo dobar rezultat ne samo protiv Rusije, nego u cijelim kvalifikacijama i, jasno, plasman na Eurobasket. Izbor Tuzle nije slučajan. U reprezentaciji je veliki broj igrača s ovog područja i to će za publiku biti dodatni motiv da napravi sjajnu atmosferu. Želimo u takvom ambijentu nastaviti promociju košarke kao našeg najuspješnijeg kolektivnog sporta“, zaključio je Barbarić.

Pripreme reprezentacije BiH u Tuzli počinju 25. jula.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC