• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duda: Jaka grupa, ali što baš u Kajzeriju?

Selektor košarkaša Srbije pomalo razočaran žrijebom za SP u Turskoj, a posebno činjenicom da će "orlovi" igrati u Kajzeriju.

 Duda: Jaka grupa, ali što baš u Kajzeriju? Izvor: MONDO

Nije Dušan Ivković previše zadovoljan ishodom žrijeba u Istanbulu. Kada je čuo da će se u prvoj fazi, reprezentacija Srbije boriti sa Argentinom, Australijom, Njemačkom, Angolom i Jordanom, Duda je ostao uzdržan.

"Na žrijeb ne može da se utiče, ali naša grupa je po kvalitetu vjerovatno najjača", prokomentarisao je Ivković sastav(e) grupa na 16. SP za košarkaše, koje će od 26. avgusta do 12. septembra naredne godine biti održano u Turskoj.

Možda bi nekoga Ivkovićeva izjava začudila, bar na "prvu loptu", ali selektor je obrazložio zbog čega misli da Srbija nije imala sreće.

"Iz trećeg i petog šešiira dobili najkvalitetnije timove, Australiju i Angolu. Argentina i Njemačka koja najavljuje da igra kompletna sa Novickim i Kamanom, su svakako ozbiljni protivnici".


Ali, to nikako ne znači da je najuspješniji selektor srpske reprezentacije svih vremena pesimista.

"Sličnu situaciju smo imali i na EP u Poljskoj, tako da bi bilo jako važno da se plasiramo što bolje u našoj grupi, kako bismo u osmini finala izbjegli najbolje iz Grupe B", dodao je Ivković, a u Grupi B nalaze se SAD, Slovenija, Hrvatska, Brazil...

"Izuzetno će biti važna prva utakmica koju igramo sa Angolom", dodao je.

Duda se potom okrenuo činjenici da prvu fazu igramo u Kajzeriju.

"Ovo će do sada biti najjače Svjetsko prvenstvo po kvalitetu ekipa, pa bi za nas značajan uspjeh predstavljao plasman u četvrtfinale. Otežavajuća okolnost je što igramo u dosta udaljenom gradu Kajzeriju u centralnoj Anatoliji, 600 kilometara od Istanbula. Zbog toga će vjerovatno izostati neka veća podrška naših navijača, koja bi, recimo u Istanbulu, bila sigurno značajna",
svjestan je Ivković da bi grad u centralnoj Turskoj mogao da bude dalek i za najveće košarkaške entuzijaste iz Srbije.

Prvi utisak predsjednika KSS Dragana Kapičića takođe je - jaka grupa, udaljen grad.

"Ono što je u ovom trenutku jasno je da je grupa veoma jaka, da je grad u kome igramo najmanje poznat i dosta udaljen od Istanbula, što smanjuje mogućnost veće podrške naših navijača. Ali, ukoliko budemo pokazali odnos i htijenje kakvo smo imali na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, možemo se nadati uspješnom nastupu na takmičenju, koje će po kvalitetu biti najjači svjetski šampionat do sada",
ocijenio je Kapičić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC