• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marić: Igrao bih za Srbiju, ali ako me pozovu

"Ne treba da se pokreće to pitanje dok se ne vidi da li sam potreban", rekao je centar Partizana Aleks Marić o ideji da zaigra za Srbiju.

 Marić: Igrao bih za Srbiju, ali ako me pozovu Izvor: MONDO

Košarkaš Partizana Aleksandar Marić kaže da su mu podijeljena osjećanja o susretu Srbije i Australije na Svjetskom prvenstvu, ali je rekao da će u tom meču ipak navijati za Srbiju.

"Opet su mi podijeljena osećanja. U utakmici Australije i Srbije navijaću za Srbiju", rekao je Marić novinarima u Beogradu.

U Istanbulu je obavljen žrijeb za Svjetsko prvenstvo sljedeće godine, a u istu grupu su došli Srbija i Australija, dvije zemlje za koje je Marić vezan.



Centar crno-bijelih rođen je u Sidneju i sin je srpskih emigranata. S reprezentacijom Australije osvojio je Svjetsko prvenstvo za juniore.

Ove sezone je došao u Partizan i jedan je od najboljih igrača Evrolige, a to je navelo medije da ga "sele" u tim Srbije, što je stvar koju bi Marić želio i ne misli da će njegovi dobri nastupi ove sezone povećati zainteresovanost Australije.

"Ne zna se za koga ću igrati na Svjetskom prvenstvu. Na mojoj poziciji u Australiji već igraju (Endru) Bogut iz Milvokija, (Dejvid) Andersen iz Hjustona, (Nejtan) Džavai iz Minesote, (Met) Nilsen iz Valensije i ja kao šesti, tako da ne vjerujem da je povećano interesovanje za mene",
rekao je Marić.

Pravila FIBA ne dozvoljavaju igraču da bira za koga će igrati ako je već nastupao za jedan nacionalni tim, tako da bi Marić mogao da igra za Srbiju samo ako to dozvoli Košarkaški savez Australije.

"Nisam se čuo ni sa kim iz australijskog saveza, ali uskoro ćemo razgovarati. Očekujem da se to desi za pet do deset dana. Nisam pričao ni sa kim iz Košarkaškog saveza Srbije",
rekao je centar Partizana.

"Ali, ne treba da se zalijećemo. Da bi počelo da se radi bilo šta po pitanju mog igranja za Srbiju, trebalo prvo neko da me želi tu. Ne treba da se pokreće to pitanje dok se ne vidi da li sam potreban",
rekao je Marić.

Partizan u srijedu ujutru putuje u Francusku na meč sa Orleanom u osmom kolu Evrolige.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC