• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Okupljaju se "zmajevi"

Autor mondo.ba

Okupljanjem u Tuzli u ponedjeljak počinju pripreme košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Selektor "zmajeva" Damir Mulaomerović danas očekuje dolazak većine pozvanih igrača dok će se NBA dvojac Jusuf Nurkić i Mirza Teletović pripremama priključiti u avgustu.

“Većina tima će doći na pripreme u ponedjeljak, a Nurkić i Teletović će se priključiti ekipi početkom augusta jer NBA tako diktira. Najvažniji dio priprema će se odvijati između 7. i 17. avgusta kada ćemo igrati i nekoliko kontrolnih utakmica”, rekao je Mulaomerović, prenijeli su sarajevski mediji.

Reprezentacija BiH u Tuzli će raditi do početka avgusta kada je planirana prijateljska utakmica sa Slovenijom u Celju, a 7. avgusta će nastaviti pripreme u Svetom Martinu na Muri, gdje će se ekipi pridružiti NBA igrači Mirza Teletović i Jusuf Nurkić.

U Sloveniji će takođe odigrati turnir na kojem će nastupiti domaća selekcija, te Belgija i Portugal.
Poslije Slovenije, reprezentacija BiH će nastupiti na turniru u Skoplju zajedno sa selekcijama Makedonije, Belgije i Crne Gore.

Povratak u Tuzlu planiran je za 20. avgust i tu će reprezentacija boraviti do kraja kvalifikacijskog perioda.

Reprezentacija BiH će u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo igrati protiv Rusije i Švedske.

"Znamo čime će Rusi i Šveđani raspolagati. Biće veoma teško, ali vjerujem da se svima možemo suprotstaviti ako nas zaobiđu povrede i ako podignemo atmosferu na odgovarajući nivo. Imaćemo spoj iskustva i mladosti tako da sam uvjeren da ćemo imati snage da se nosimo s protivnicima. Rusi su favoriti, ali mi ćemo u dvije utakmice protiv njih tražiti svoju šansu da osvojimo prvo mjesto u grupi ili da eventualno budemo jedna od četiri najbolje drugoplasirane ekipe koje će igrati Eurobasket", rekao je Mulaomerović.

Dodaje da bh. košarkaši nipošto ne smiju potcijeniti reprezentaciju Švedske koju s klupe vodi odlični strateg iz BiH Vedran Bosnić, jer je to selekcija koja je mnogo napredovala, a u svom sastavu ima nekoliko igrača koji nastupaju za velike španske timove.

Prvi meč kvalifikacija BiH će igrati 31. avgusta u Rusiji, a 3. septembra dočekuje selekciju Švedske. Sedam dana kasnije ponovo će igrati domaći meč protiv Rusa, a gostujući susret u Švedskoj je zakazan za 14. septembar.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC