• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ima zamenu za Cvetkovića!

Autor mondo.rs

Nekadašnji mladi reprezentativac SCG i najbolji asistent Bundes lige Branislav Ratkovica u četvrtak bi trebalo da potpiše za crno-bele.

 Partizan ima zamenu za Cvetkovića! Izvor: MN PRESS

Samo dan nakon neočekivanog rastanka sa Aleksandrom Cvetkovićem, Partizan je pronašao više nego kompetentnu zamenu na poziciji plejmejkera.

U pitanju je iskusni Branislav Ratkovica (31 godina, 193 cm), prošle sezone osvajač titule u Bugarskoj, sa ekipom Levskog iz Sofije.

Ratkovica bi već u četvrtak trebalo da potpiše ugovor i zvanično postane treće pojačanje crno-belih za predstojeću sezonu, posle reprezentativca Stefana Birčevića i Đorđa Majstorovića.

Ponikao je u Beopetrolu, afirmisao se u Atlasu (u međuvremenu ugašeni beogradski klubovi), a leta 2007, sa 22 godine, otisnuo se u inostranstvo, gde je branio boje nemačkih Oldenburga, Tibingena (u dva navrata) i Artlanda, turskih Alijage i Olina, ukrajinske Politehnike i Lukoila.

Pretprošle sezone u Tibingenu je bio najbolji asistent Bundes lige.

Sa mladom reprezentacijom Srbije i Crne Gore osvojio je bronzanu medalju na U-20 Evropskom prvenstvu 2005. u Čehovu (Rusija). U timu koji je vodio Luka Pavićević igrali su tada i Nikola Peković, Tadija Dragićević, Luka Bogdanović, Uroš Tripković, Vladimir Micov, Milovan Raković, Novica Veličković...

Partizanu će i posle ovog, ekspresno obavljenog posla, ostati još mnogo rada na formiranju ekipe koja će se od oktobra takmičiti u ABA ligi, Evrokupu i domaćim takmičenjima. Potreban je praktično još po jedan igrač na svim pozicijama.

Pod ugovorima su trenutno Marinković, Andrić, Vrabac, Birčević, Majstorović i Koprivica, a trener Aleksandar Džikić najavio je da će računati i na mladog beka iz klupske "škole", Slobodana Jovanovića.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC