• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Kordoba prava stvar pred Rio

Autor mondo.rs

Reprezentacija Srbije od petka do ponedeljka će nastupiti na izuzetno jakom pripremnom turniru "Super 4". Uslovi nisu idealni, najvažnije da nema povređenih.

 Aleksandar Đorđević pred pripremni turnir u Kordobi Izvor: MN PRESS

Turnir u Kordobi će biti poslednja provera naših najboljih košarkaša pred nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Protivnici Srbije u "Orfeo domu" biće Francuska (petak, 23.00 po centralnoevropskom vremenu), Argentina (nedelja, 2.00) i Hrvatska (ponedeljak, 23.00). Sve utakmice direktno će prenositi TV Arena sport.

Naša reprezentacija je održala nekoliko treninga u prohladnoj Kordobi (najviša dnevna temperatura u ovom argentinskom gradu ovih dana ne prelazi 13 stepeni Celzijusa), a selektor Aleksandar Đorđević kaže da se ekipa polako prilagođava uslovima na južnoameričkom kontinentu.

"Posle dugog putovanja polako se navikavamo na vremensku razliku i ovdašnje vremenske uslove. Dosta je hladno i u dvorani gde treniramo, tako da ne mogu da kažem da su uslovi idealni, ali isto je i ostalim reprezentacijama. Posle priprema na Kopaoniku, trebaće nam vremena da uđemo u ritam utakmica i ovaj turnir će biti pravi način da to uradimo
", poručio je Aleksandar Đorđević, a prenosi zvanični sajt KSS.

"Igraćemo protiv tri veoma jake reprezentacije, koje će konkurisati za osvajanje medalja na OI. U interesu nam je da igramo što jače pripremne utakmice, jer znamo da nas u Riju čeka učešće na veoma ujednačenom olimpijskom turniru".

Selektor Srbije prešao je na pojedinačnu analizu rivala u Kordobi. Francuze smo ovog leta već pobedili u dva pripremna meča, a sa njima smo takođe u grupi na OI.

"Francuzi su među favoritima za medalju. Ekipa koja godinama igra zajedno, sa sjajnim pojedincima koji čine jezgro tima, Parkerom, Batumom, Dijaom, Pjetrusom, Ažinsom, uz zrelost De Koloa i Ertela, sa Goberom koji se sve više nameće kao dominantan centar, predstavlja protivnika za najveći respekt".

Argentina u sastavu ima nekolicinu igrača još iz finala Svetskog prvenstva 2002. u Indijanapolisu.

"Domaćini sa svojim zvezdama Đinobilijem, Skolom, Noćionijem, uz dosta mladih igrača, forsiraju brzu, agresivnu i borbenu košarku. Posle minimalnog poraza od Australije, dobili su Litvaniju posle dva produžetka i pokazali snagu".

Hrvati su, kao i Srbija i Francuska, "vizu" za OI izvadili na kvalifikacionom turniru.

"Dolaze izuzetno motivisani i rasterećeni, posle velikog uspeha u kvalifikacijama, gde su direktno izbacili Grke i Italijane i najzad kvalitet sa 'papira' pretočili u rezultat. Oni su veoma uravnotežena ekipa na svim pozicijama, sa Dariom Šarićem koji ima sve značajniju ulogu u timu. Videli smo i Litvance koji su došli sa dosta izmenjenom ekipom, ali sa istim odnosom prema igri kakav tradicionalno gaje - snažna, čvrsta košarka, sa puno duel igre i atleticizma. To je nešto na čemu insistiram već tri godine i što mi konstantno moramo da unapređujemo".

Đorđevića raduje što je ekipa kompletna i što će na turniru nastupiti u punom sastavu, bez problema sa povredama, a završne pripreme u Argentini, na koje su "orlovi" stigli sedam-osam dana pre selidbe u Rio, smatra "punim pogotkom".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC