• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi igrač Partizana jednom je oduševio Brajanta

Autor mondo.rs

Frenk Robinson je možda i najupečatljiviji trenutak karijere imao pre tri godine, na letnjoj Dru ligi u Komptonu.

Kada je Frenk Robinson u petak popodne saopštio da je potpisao ugovor sa Partizanom, ujedno je stavio do znanja da je u svojoj prvoj sezoni u Evropi sarađivao sa Aleksandrom Džikićem.

Bilo je to 2008/09, kada ga je Džikić po završetku studija na univerzitetu Kal Stejt Fulerton doveo u Olimpiju.

Za više informacija o njemu, bilo je neophodno konsultovati "Google".

Robinson se nakon šest meseci provedenih u Ljubljani konstatno "odbijao" po Evropi i svetu kao kuglica u fliper aparatu, igrajući mahom za osrednje nemačke i izraelske timove.

Početak sezone 2012/13 proveo je u poljskom Prokomu, kada je zabeležio jedinih sedam nastupa u Evroligi, ali je bio otpušten pre kraja prve faze takmičenja.

Po završetku te sezone, između "tezgarenja" u Budiveljniku, Vircburgu i finskom Bisonsu, sada 32-godišnji Frenk Robinson imao je "zvezdani trenutak" na letnjoj Dru ligi, koja tradicionalno okuplja talentovane kalifornijske igrače svih kalibara - od onih sa NBA ugovorima do majstora uličnih terena.

Robinsonov tim dogurao je do finala i u meču za trofej pobedio ekipu u kojoj su igrali Amir Džonson, Dorel Rajt i Džef Edrijen. Novi član Partizana bio je igrač utakmice sa 28 poena i pet asistencija.

Frenk Robinson šampion Dru lige 2013.
Izvor: Youtube/Drew league


Pažnju šire javnosti na taj meč skrenuli su Youtube klipovi na kojima se u prvom redu gledališta mogao videti impresionirani Kobi Brajant, a priča sa Robinsonom ubrzo se pojavila na portalu "NBC Sports".

"Na početku su me ostavljali samog na šutu. Iskoristio sam to da ubacim dve trojke i od tog trenutka me je momentum utakmice nosio dalje. U poslednja dva minuta sam tražio loptu od saigrača i dao devet od 28 poena. Tu spada i trojka pred očima jednog od mojih omiljenih igrača, Kobija Brajanta", ispričao je Robinson.

On je dodao da je posle postignutog koša pogledao u pravcu tadašnjeg superstara Los Anđeles Lejkersa i video ga da reaguje gestom priznavanja dobrog poteza.

"Osećam se bolje nego ikada i spreman sam da pokažem šta mogu, na kom god nivou to bilo. Moja ljubav prema košarci je neupitna i znam da će ova sezona za mene biti sjajna, gde god budem završio".

Robinson je potom bio u Bisons Loimi, Panelefsinijakosu, Nahariji i konačno u ekipi Istanbul DSI, sa kojom je proletos ispao iz druge turske lige.

Košarkaška "lična karta" mu definitivno nije impresivna, ali ako ga navijači Partizana budu motivisali onako kako znaju, ne bi bilo iznenađenje da Frenk Robinson u crno-belom dresu zaigra kao tog "magičnog" 20. avgusta 2013. u sali srednje škole Čarls Dru u Komptonu, kada je uspeo da impresionira i jednog od najboljih košarkaša svih vremena.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC