• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miličić: Gotovo je, vraćam se!

Posljednja Darkova iluzija razbijena je u utorak u Šarlotu, kada ga je trener Niksa Majk D'Antoni prvi put ostavio da gleda utakmicu u civilu.

 Miličić: Gotovo je, vraćam se! Izvor: MONDO

Darko Miličić počeo je NBA karijeru prije šest i po godina u Detroitu.

"Američki put" dalje ga je vodio u Orlando, Memfis i Njujork, odakle će se na kraju aktuelne sezone zauvijek vratiti u Evropu.

Nekada veliki talenat srpske košarke i drugi "pik" na draftu 2003 - iza Lebrona Džejmsa, a ispred Karmela Entonija, Krisa Boša i Dvejna Vejda - izjavio je za "Njujork Post" da više nema šta da traži u NBA ligi.

"Šta god da se desi, sljedeće sezone ću igrati u Evropi. To je 100 odsto sigurno", rekao je Miličić.

"Moram da budem realan, ne mogu nikoga da lažem. Neću dobiti novu šansu u NBA ligi i nema ničeg lošeg u povratku kući. Ne bih da kreiram lošu atmosferu, ali ovo jednostavno ne funkcioniše".

Posljednja Darkova iluzija razbijena je u utorak u Šarlotu, kada ga je trener Majk D'Antoni prvi put ostavio da gleda utakmicu u civilu. Prethodno je ušao u igru na samo jednoj od 16 utakmica.

Pošto su Niksi angažovali slobodnog agenta Džonatana Bendera, takođe visokog igrača, vrlo je moguće da se Miličić više neće skidati u njihovu opremu, osim na treninzima.

Miličiću na kraju sezone ističe ugovor i pošto Njujork očigledno nema namjeru da ga zadrži, niti da ga "trejduje", nema razloga ni da mu D'Antoni pruža priliku. Riječ je o treneru koji ne voli puno da kombinuje, već se trudi da ograniči rotaciju na sedam do osam igrača.

"Novac mi više nije važan", rekao je Miličić, koji je za sedam sezona u NBA zaradio više od 30 miliona dolara u bruto iznosu.

"Želim da uživam u igri, da imam loptu u rukama i da budem važna karika u napadu. Nisam samo odbrambeni igrač, kakvim su me ovde napravili".

Darko će za više nego epizodnu ulogu ove sezone inkasirati 7,54 miliona dolara.

Zapaženu rolu imao je samo na premijeri sezone, kada je u porazu od Majami Hita igrao 17 minuta i zabilježio četiri poena, sedam skokova, po tri asistencije i blokade. Dva dana kasnije, protiv Šarlota, na terenu je proveo svega četiri minuta...

Na 345 utakmica u NBA ostvario je učinak od 5,4 poena, četiri skoka i 1,2 blokade za prosječno 17 minuta. Iz igre je šutirao 45,4 odsto, a sa linije slobodnih bacanja 58,8 odsto.

"Dabl-dabl" učinak imao je na 22 utakmice, dobio je ukupno deset tehničkih grešaka, načinio jedan nesportski faul i bio isključen sa dva meča.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC