• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poraz Srbije koji brine (VIDEO)

Autor mondo.rs

Ne, nije igra ta zbog koje je selektor Aleksandar Đorđević bio zamišljen posle meča sa Argentinom, već povreda kapitena Miloša Teodosića.

 Srbija Argentina 74 79 povreda Miloša Teodosića Izvor: MN PRESS

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Argentine rezultatom 79:74 (30:14, 10:24, 18:20, 21:16) u drugom meču predolimpijskog turnira "Super 4" u Kordobi.

Mnogo više od poraza "orlova" boli povreda Miloša Teodosića. Kapiten Srbije je zbog povrede prsta desne ruke morao u poslednjoj četvrtini da napusti igru.

teodosić
Izvor: YouTube

Duel u Kordobi odlučen je u poslednjim minutama meča, kada su domaćini sa tri vezane trojke odneli pobedu.

A i krenuli su na sličan način. Serijom trojki došli su do prednosti (16:3), da bi kasnije u prvoj četvrtini imali i 16 poena viška.

Ipak, izabranici Saše Đorđevića, uspeli su do poluvremena da nadokande "minus", pa su na odmor otišli sa zaostatakom od samo dva poena.

Nakon toga usledilo je sjajno izdanje "orlova". U trećoj četvrtini oni su preuzeli inicijativu, pa su polovinom treće deonice stigli do najveće prednosti na meču (54:46). Uporni domaćini "dodali su gas" i do kraja tog perioda igre, pa se u poslednju četvrtinu ušlo "egal".

Rezultatska ravnoteža trajala je tri-četiri minuta, kada je Karlos Delfino sa pet vezanih poena poveo svoju ekipu ka pobedi – 66:62.  Odgovor je stigao preko sjajnog zakucavanja Miroslava Raduljice, na asistenciju Miloša Teodosića (68:66), da bi zatim kapiten Srbije zbog povrede prsta šake morao da napusti igru.

U finišu meča Argentina je prelomila meč sa tri vezane trojke.

Argentina
Izvor: YouTube

U selekciji Srbije najefikasniji je bio Miroslav Raduljica sa 13 poena, dok su Miloš Teodosić i Vladimir Štimac ubacili po 12 poena.

U pobedničkom timu istakao se Karlos Delfino sa 21 poenom, dok je Andres Noćioni postigao 19.

Srbija će treći meč na turniru "Super 4" igrati u ponedeljak protiv Hrvatske od 23 časa po našem vremenu, što će biti i poslednja provera "orlova" pred polazak na Olimpijske igre u Brazil.

SRBIJA: Teodosić 12, Simonović 8, Bogdanović 6, Marković, Kalinić 8, Nedović, Birčević 4, Raduljica 13, Jokić 3, Štimac 12, Jović 6, Mačvan 2.

ARGENTINA: Skola 6, Đinobili 13, Kampaco 5, Laprovitola 11, Brusino, Delfino 20, Delia 5, Noćioni 19, Dek, Mainoldi, Akunja, Garino. Selektor: Serhio Ernandez.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC