• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Venecuela je samo epizoda

Autor mondo.rs

Selektor "orlova" mirno prihvatio ubedljivu pobedu na startu OI i okrenuo se duelu sa odličnom Australijom u ponedeljak (19.15).

Vicešampioni sveta pokazali su klasu i ozbiljnost u meču prvog kola A grupe protiv Venecuele - 86:62.

Na najbolji način obeležili su povratak na Olimpijske igre posle 12 godina i upisali prvu pobedu kao reprezentacija samostalne Srbije.


"Svima nam je drago zbog toga", rekao je novinarima Aleksandar Đorđević, a prenosi "Sportska centrala".

"S
vi smo tražili da budemo ovde i imamo šansu da napravimo ovako nešto. Ali, ovo je samo jedna epizoda, koja je završena. Okrećemo se Australiji".

Venecuela je u pripremnom periodu jedina "spustila" reprezentaciju SAD na dvocifren broj postignutih poena.

Napad "orlova" u nedelju ujutru je po tradiciji "škripao" u prvim minutima, kada na parketu nije bilo Teodosića i Jokića, ali stvari su vrlo brzo došle na svoje mesto.

"
Mi smo se pripremili na dobar način, pre svega mentalno i mislim da se to videlo od početka utakmice, pa sve do 35-36. minuta. Momci su bili spremni da se 'potuku', ušli su u utakmicu dobro i uspešno je priveli kraju".

"Imam veliki respekt prema Venecueli i njenom treneru Nestoru Garsiji, koji je od ove ekipe napravio šampiona Amerike. Mislim da njegovom zaslugom igraju iznad svojih mogućnosti
".

JOŠ DA IMAMO BICIKLE...

Đorđević je rekao da se posle prvih nekoliko burnih dana po dolasku u Rio "slegla" atmosfera i da je reprezentacija ušla u dnevni ritam kakav ima i na drugim velikim takmičenjima. "Jedan problem su duge šetnje po selu, koje nisu prijatne kada sunce ovako prži. Nemamo bicikle kao Skandinavci, što bi mnogo pomoglo igračima da dođu od tačke A do tačke B. Ali, mislim da je organizacija unutar sela jako dobra i da smo napravili korak ka koncentraciji, takmičenju i utakmicama".

Australija je suprotno očekivanjima nadigrala, pa i deklasirala Francusku - 87:66. Okršaj sa "kengurima" igra se u ponedeljak od 14.15 časova po lokalnom vremenu (19.15 po našem).

"Imaju izuzetnu brzinu i eksplozivnost. Vidi se da su jako spremna ekipa. Njihova košarka generalno se bazira na snazi i atletici i kroz istoriju su na OI bili jako težak protivnik svima. Sada imaju pet NBA igrača, koji igraju na izuzetnom nivou. Mils je među najboljim šuterima na turniru, Bogut je centar plejmejker, ima viziju igre koji je doneo iz Golden Stejta. Imaju 'bek dor' utrčavanja, minijature, šta god su hteli, uspeli su da 'prodaju' Francuzima", izneo je Đorđević svoja zapažanja.

Srbija se nije unapred predavala ni najjačim ekipama sveta, kao što su SAD ili Španija, pa sigurno neće ni Australiji, iako je u subotu značajno uvećala svoj rejting i izglede za visok plasman.

"
Naravno da i oni imaju svojih slabosti i naravno da mi verujemo u sebe i da smo sigurni u svoje kvalitete. Utakmica će sigurno biti teža od ove protiv Venecuele, međutim, idemo na pobedu, ne vidim šta drugo mogu da kažem", završio je "Sale Nacionale".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC