• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marko Jarić, basket "Galaktiko"

Dok se trener i košarkaši Reala iz Madrida raduju dolasku Marka Jarića, španski mediji se pitaju da li će i Adrijana postati stanovnica prijestonice.

 Marko Jarić, basket "Galaktiko" Izvor: MONDO

Jedini košarkaš u istoriji italijanske košarke, koji je osvajao uzastopne titule sa dva različita kluba, vratio se u Evropu. Ali, u špansko ACB prvenstvo.

Marko Jarić je u utorak potpisao ugovor sa Realom iz Mardida i tako poslije sedam godina prekinuo NBA karijeru. Koliko je jaka veza stvorena između trenera Reala Etorea Mesine i srpskog košarkaša govore i Mesinine riječi za zvanični sajt Reala.

"Trenirao sam Marka dve godine u Kinderu iz Bolonje. Osvojili smo Evroligu i igrali na Fajnal foru naredne godine", prisjeća se Mesina vremena kada je ubijedio Jarića da pređe u Kinder (Virtus) iz redova najvećeg, gradskog rivala Fortituda iz Bolonje.

Taj transfer potresao je grad 2000. godine, a Jarić je sa sobom ponio i titulu prvaka Italije.

"On je veoma snažan igrač, može da igra na nekoliko pozicija i posjeduje mnogo talenta. Ima više od dva metra visine i to mu pomaže u mnogim segmentima igre, s obzirom na to da je bek. Takođe, Marko sjajno razumije košarku. On sa 30 godina ima veliku želju da igra za Real Madrid i siguran sam da će nam mnogo pomoći", dodaje Mesina, koji želi Jarića da vrati u takmičarski ritam, jer posljednje dve sezone gotovo da nije igrao za Memfis Grizlise.

Mesina je dodao da će Jarić manje igrati pleja, jer je to mjesto obezbjeđeno sa Serhija Ljulja. Italijan nagovještava da će nanovije pojačanje "gurnuti" na beka ili nisko krilo.

"Tražiću od Jarića da polako potiže formu, ritam, spremu...", dodao je Mesina.



Marko Jarić rođen je 12. oktobra 1978. godine u Beogradu i počeo je da se bavi košarkom u beogradskom Radničkom. Rano je, još kao tinejdžer otišao u grčki Peristeri, a potom ga je put preko Bolonje (Fortitudo, Virtus) odveo u NBA.

Prvo je igrao za LA Kliperse, pa Minesotu Timbervulvs, da bi 26. juna 2008. godine bio trejdovan u Memfis Grizlise, u kojima je malo igrao, tako da se čak prethodnog ljeta dogovorio sa klubom da ne prisustvuje pripremama i ne nastupa na pred sezonskim mečevima.

Iako će značajno pojačati konkurenciju u timu, Trevis Hansen i Luis Bulok poručili su novom saigraču da je dobro došao.

"Ekipa će ga podržati i pomoći mu da se adaptira u najkraćem mogućem roku", rekao je Bulok.

"Jarić je sjajan košarkaš i dobra osoba, koja će nam mnogo pomoći. Može da igra na 'kecu', 'dvojci' i 'trojci'... Bićemo jači sa njim i očekujemo da uloži mnogo energije u naše pobjede", dodao je Hansen.

A, španski mediji Jarića najavljuju kao "košarkaškog Galaktikosa", jer ga u isto vrijeme vide i kao dobrog košarkaša i kao potencijalnog "selebritija" u Madridu, zbog njegovog braka sa brazilskim super modelom Adrijanom Limom. Marko i Adrijana su 15. novembra ove godine dočekali prvu bebu, djevojčicu Valentinu Limu Jarić, koja je rođena u Njujorku.

Jarić se za sada nije obraćao medijima, a španske posebno zanima da li će i Adrijana i Valentina postati stanovnice Madrida zajedno sa njim ili će ostati u SAD, u Majamiju, gdje je poznati par nedavno kupio veliko imanje na obali okeana.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC