• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Renfro ipak neće igrati za "zmajeve"

Autor mondo.ba

Amerikanac sa pasošem Bosne i Hercegovine Aleks Renfro neće nastupati za "zmajeve" u predstojećim kvalifikacijama za Eurobasket 2017, saopštio je Košarkaški savez BiH.

Košarkaš minhenskog Bajerna doputovao je u Tuzli, ali nakon pregleda ljekarskog tima "zmajeva" ustanovljeno je da su njegovi nalazi iz Njemačke o povredi desnog skočnog zgloba bili istiniti.

"Obavještavamo javnost da se Aleks Renfro dana 23.08.2016. godine javio ljekarskom timu košarkaške reprezentacije BiH radi obavljanja pregleda u cilju utvrđivanja njegovog zdravstvenog stanja i mogućnosti da nastupi u dresu reprezentacije BiH u predstojećim susretima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Nakon što je izvršen uvid u postojeću medicinsku dokumentaciju, obavljene su detaljne dijagnostičke pretrage, te je ljekarski tim konstatovao da je Renfro u više navrata imao povredu desnog skočnog zgloba", navedeno je u saopštenju KS BiH koje su prenijeli sarajevski mediji.

"Posljednja od tih povreda datira od 09.08.2016. godine, te je trenutno u toku njegovo liječenje u Njemačkoj, za sto postoji validna dokumentacija. Dijagnoze koje je ljekarski tim reprezentacije postavio nakon pregleda, u cijelosti odgovaraju i potvrđuju nalaze ljekara u Njemačkoj, te sa žaljenjem konstatujemo da Aleksovo zdravstveno stanje zahtjeva aktivno liječenje, odnosno nastavak terapije započete u Njemačkoj i pauzu od sportskih aktivnosti".

I američkom košarkašu je jako žao što neće moći da pomogne izabranicima Damira Mulaomerovića da preko Švedske i Rusije osiguraju nastup na kontinentalnom šampionatu.

"Alek Renfro je izrazio iskreno žaljenje što je zbog ovih okolnosti prinuđen propustiti naredne utakmice košarkaške reprezentacije BiH i poželio svojim kolegama puno sportske sreće, uvjeren da će reprezentacija i bez njega izboriti nastup na Evropskom prvenstvu. Takođe je istakao da će tokom ovih kvalifikacija svim srcem biti uz reprezentaciju BiH kao navijač, a da će kao igrač uvijek biti na raspolaganju selektoru i da sa nestrpljenjem očekuje ponovni nastup u dresu sa državnim grbom, čim mu to dozvoli njegovo zdravstveno stanje", navedeno je na kraju saopštenja.

Podsjetimo, Mulaomerović u prvoj utakmici u Rusiji 31. avgusta neće moći da računa ni na kapitena "zmajeva" Mirzu Teletovića.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC