• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mulaomerović: Očekuje nas najbitnija utakmica

Autor Anadolija

Utakmica protiv Švedske je možda i najbitnija, atmosfera u timu je odlična tako da idemo po pobjedu u punoj Skenderiji, rekao je selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Damir Mulaomerović.

Utakmica protiv Švedske je možda i najbitnija, atmosfera u timu je odlična tako da idemo po pobjedu u punoj Skenderiji, rekao je selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Damir Mulaomerović uoči drugog meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017., koja se sutra s početkom u 20.15 sati igra u dvorani “Mirza Delibašić”u sarajevskoj Skenderiji.

 "Sutrašnja utakmica je u svakom slučaju možda i najbitnija. Ekipa Švedske je dosta dobra, nezgodna. Neće biti lak zadatak. Vidim da je atmosfera u ekipi odlična. Vraća nam se Mirza koji je sjajno trenirao ovo vrijeme dok je bio tu tako da smo puni optimizma i dobru atmosferu očekujemo protiv Šveđana. Nadam se se da će dvorana biti puna. Ako ikad treba ova mlada ekipa podršku, to bi trebalo biti sutra. I Musa i Buza i Vrabac i Juka, jednostavno svi u jednoj dobroj atmosferi ostvarimo vrlo bitnu pobjedu koja je, naravno krucijalna", kazao je Mulaomerović.

Priznao je da se radi o čvrstom i kompaktnom protivniku, uz par individualaca i dodao da sa te strane bosanskohercegovački košarkaši moraju "najozbiljnije ući u utakmicu".

"Uz jednu dobru atmosferu i motivaciju koju ovi momci stvarno imaju mislim da ćemo sutra biti apsolutno pravi", rekao je Mulaomerović.

Komentarišući prvu utakmkicu protiv Rusije u kvalifikacijama za EP 2017. u koj je BiH poražena rezultatom 83:54 Mulaomerović je rekao taj poraz, kakav je bio, nije realan ali da ništa nije izgubljeno.

"Idemo dalje sa pobjedom protiv Švedske i Ruse dočekujemo za sedam dana u Tuzli, zadnja utakmica je u Štoholmu. Mislim da mi u svakom slučaju imamo optimalne šanse da se plasiramo na Evropsko prvenstvo", rekao je Mulaomerović.

U vezi s velikim brojem mladih igrača ove godine u košarkaškoj reprezentaciji BiH Mulaomerović je kazao da mu je zadovoljstvo voditi ovu reprezentaciju.

"To su sjajni momci, okosnica za jednu reprezentaciju. Mislim da čak ni druge reprezentacije nemaju ovakvu okosnicu, ovakvu budućnost. Uživam da ih vodim, da ih treniram u svakom slučaju i da naglasim: 'Ne treba se BiH bojati za budunost svoje košarke. Ima tu još momaka koji će biti i na koje treba obratiti pažnju. Svaki od njih zaslužuje šansu, ja sam taj i ne bojim se mislim da je ispravno da ih u ovom momentu damo šansu i apsolutno stojim iza svakog od njih. Naravno i mladih i starih'", poručio Mulaomerović.

Kada je riječ o zdravstvenom stanju kapitena i najboljeg igrača košarkaške reprezentacije BiH Mirze Teletovića, selektor Mulaomerović je kazao da je on potpuno spreman i da je odradio osam vrhunskih treninga, te da će biti na rapolaganju za preostale tri utakmice.

Mulaomerović se osvrnuo i na sporni snimak koji se prije utakmice sa Rusijom pojavio u medijima, a na kojem košarkaši konzumiraju alkohol, rekavši: "Izvinio sam se, ali je malo čudno kako se sve odigralo. Navijači trebaju podržati momke, igra se za plasman na Eurobasket. S druge strane, naravno da računamo da će sutra biti puna Skenderija i naravno da navijači treba da dođu i podrže ove momke", kazao je Mulaomerović.

Reprezentacija BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će 2017. godine biti održano u Rumuniji, Finskoj, Turskoj i Izraelu igra protiv selekcija Rusije i Švedske.

Košarkaška reprezentacija BiH izgubila je od selekcije Rusije sa 83:54 u prvoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017 u Permu, a sutra dočekuje selekciju Švedske. Sedam dana kasnije ponovo će igrati domaći meč protiv Rusije, a gostujući susret u Švedskoj odigraće se 14. septembra.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sudija

Kakva podrska... Izgubio si 30 razlike od Rusije. To se nikad ne bi dogodilo da su Dzikic ili Bajic na mjestu selektora... Bajic bi sigurno imao i manju platu od tebe. Uzas

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC