• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto je Kari u Kini? Pitanje od milijardu dolara!

Autor mondo.rs

Kada god najveći sportisti posete Aziju navijači "odlepe", ali čini se da niko nije imao doček kao Stef Kari. Zbog čega prošlosezonski MVP ima "turu" na ovom kontinentu?

Prošlosezonski MVP dočekan je ovacijama u Aziji.

Stef Kari je obožavan na ovom kontinentu, a na "turneji" po zapadnoazijskim zemljama, koju je organizovao njegov glavni sponzor "Under Armour", posetio Kinu, Tajvan, Tajland, Hong Kong...

Naravno, to nije slučajno.

Ova američka kompanija, koja je osnovana pre 20 godina, pokušava da iskoristi svoje "partnerstvo" sa Stefom Karijem kako bi se probila na ovo veliko tržište i tako uspela da nadjača "Nike" i "Adidas" u "ratu" firmi koje se pretežno bave proizvodnjom sportske opreme.

"Under Armour" je u Sjedinjenim Američkim Državama postala druga najjača kompanija iz oblasti sportske opreme, odmah iza "Nike", a odlaskom na azijsko tržište planiraju da preuzmu primat.




Upravo je ta kompanija imala opciju produžetka ugovora sa Karijem, ali je on potpisao za "Under Armour".

Prihod od kada je Stef otišao Aziju kako bi promovisao "Under Armoru" je već porastao za 150 miliona dolara, a vlasnik te kompanije Kevin Plank ističe da do 2018. godine očekuje da prihod dostigne i do čitave milijarde.

"On nema 205 cm i 120 kilograma. Izgleda kao običan čovek. Zato je toliko privlačan ljudima u Kini. Kada ga ljudi vide pomisle da isto mogu da urade i oni", kazao je Plank.

Stef Kari kaže da o "prodaji" ne razmišlja kada izađe na parket.

"Kada istrčim na teren ne razmišljam o tome da ako pogodim trojku ja prodajem patike. To u tom trenutku nije bitno. Znam koliko nas podržavaju i prate i ja sam presrećan što sam došao ovde da im se predstavim", poručio je Kari.

Pogledajte kakav je doček imao...


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC