• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mulaomerović: Nije mi jasan medijski linč

Autor mondo.ba

Bivši selektor košarkaša Bosne i Hercegovine Damir Mulaomerović smatra da je tokom kratkog mandata od 45 dana na klupi "zmajeva" bio izložen medijskom i navijačkom linču.

"Zmajevi" su okončali kvalifikacije za Eurobasket iza Rusije, s dvije pobjede nad Švedskom.

Damir Mulaomerović, koji je uoči posljednje utakmice u Stokholmu otjerao kapitena Mirzu Teletovića, potom je dao ostavku, a za "Jutarnji list" je ustvrdio da bi uradio isto i da su "zmajevi" osigurali nastup na Evropskom prvenstvu.

"Pokušavam da razumijem šta se sve događalo, pogotovo izvan terena, da shvatim taj medijski linč, hajku, međutim, ne mogu. Nije mi to jasno".

Posebno su mu zasmetale uvrede s tribina u Stokholmu, jer je tokom igračke karijere odabrao reprezentaciju Hrvatske.

"Sav taj folklor stvarno ne mogu da razumijem. Čak i dok smo bili na 'plus devet', imali smo negativnu energiju s tribina, vrijeđanje. Igračima nije bilo lako, vidjeli su i znali što se događa, pokušali su odigrati i zbog mene, a osjećam se ponosno što smo pobijedili. To nije bilo dovoljno, rezultatski smo dva puta dobili Švedsku, dva puta izgubili od Rusa, a i dalje mislim da smo - da smo bili pravi drugo poluvrijeme - u Tuzli mogli dobiti Rusiju. U 'Mejdanu' je bila fantastična atmosfera, to je moj rodni grad, drago mi je zbog toga".

Otkrio je i da bi napustio klupu BiH uprkos eventualnom plasmanu na Eurobasket.

"Otišao bih i da smo sve pobijedili. I tada ne bi valjalo samo zato što sam ja. Što god da sam napravio, ne bi bilo dobro. Ipak, bila mi je čast što sam vodio zemlju u kojoj sam rođen. Izaći u svom 'Mejdanu' pred prijatelje i rodbinu, te se stvari ne mogu platiti novcem. Ko može uništiti moj ponos? Moji su motivi uvijek sportski, razloge za sve ostalo ne mogu shvatiti", dodao je između ostalog Mulaomerović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC