• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OČEKIVANO: Mulaomerović podnio ostavku

Autor mondo.ba

Bosna i Hercegovina ostala bez selektora košarkaške reprezentacije. Učinak na klupi Zmajeva dvije pobjede i dva poraza.

Damir Mulaomerović podnio je ostavku na mjesto selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nakon svih dešavanja i nakon što nisu izborili plasmana na Evropsko prvenstvo. Jeste da postoje neke šanse da BiH ode na Evropsko prvenstvo, ali su baš teoretske.

Najprije je bilo puno kontroverzi oko izbora Mulaomerovića na mjesto selektora. Čudnim okolnostima je dobio prednost u odnosu na Aleksandra Džikića i Dragana Bajića.

Potom su krenule utakmice kvalifikacija, kojih će se malo ko sjećati, ali će se većina sjećati sukoba u Tuzli između Mirze Teletovića i Džanana Muse, sukoba Nurkića sa dijelom publike. Loše igre, te bezbroj konfrencija za medije "zaraćenih" strana.

Epilog je da BiH ne ide na Eurobasket, da najvjerovatnije Mirza Teletović neće više igrati za BiH, Nurkić je rekao da će razmisliti...

A Damir Mulaomerović se saopštenjem, koje prenosimo u cijelosti, obratio:

"Poštovani,

Poslije okončanog kvalifikacijskog ciklusa u kojem, nažalost, nismo ostvarili zacrtani cilj, shodno ranijim mojim izjavama, obavještavam bosanskohercegovačku javnost da podnosim ostavku na poziciju selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. Imenovanje za selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine i ukazano povjerenje rukovodstva KS BiH, meni je predstavljalo veliku čast i obavezu. Sa osjećajem ponosa zahvaljujem se reprezentativcima s kojima sam proteklih mjeseci radio te im želim mnogo sportskog i ličnog uspjeha. Povrijeđenima Nedimu Buzi i Nemanji Gordiću želim brz i uspješan oporavak. Zahvaljujem se i Košarkaškom savazu BiH, koji je obezbijedio maksimalne uvjete za pripreme i odigravanje utakmica, ali i našim iskrenim navijačima. Reprezentacija Bosne i Hercegovine ne treba da brine za svoju budućnost, jer su stasale i stasavaju generacije koje će, nadam se, s ponosom i posebnim entuzijazmom nositi reprezentativni dres".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC