• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Član UO KS BiH: Mulaomerović mora da ode

Autor mondo.ba

Goran Cvikić, član Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine smatra da selektor "zmajeva" Damir Mulaomerović mora da podnese ostavku ukoliko se u Švedskoj ne dogodi čudo, odnosno BiH izbori Eurobasket.

Nakon skandala koji je počeo incidentom između Mirze Teletovića i Džanana Muse, a nastavljen svađom selektora sa najboljim košarkašem, ostavke su neminovnost.

Cvikić je ipak naglasio da trener nije jedini krivac.

"Bilo bi logično da selektor podnese ostavku osim ako se dogodi senzacija u Švedskoj, iako je to teško očekivati. Nakon svih nemilih scena, moral ekipe je pao, a iako se igrači deklarativno izjašnjavaju da će ginuti na terenu, u praksi je ipak drugačije. Čini se da svako gleda kako da što bolje ispegla svoju statistiku. Desile su se stvari koje su nedopustive, ali trener nije jedini krivac", rekao je Cvikić za "Nezavisne novine".

Prema njegovim riječima, tu misli na neke ljude iz Upravnog odbora KS BiH.

"Svako treba priznati svoj dio krivice, povući se iz ovog posla i tu mislim i na sebe".

Teško je govoriti šta bi se događalo da je umjesto Mulaomerovića priliku dobio trener Igokee Dragan Bajić, ali Cvikić smatra da je neke stvari još na pripremama trebalo istjerati na čistac.

"Mulaomerović je imao sjajnu igračku karijeru, ali nije dorastao zadatku. Kod izbora dobio je priliku jer smo mislili da će zbog tuzlanskog porijekla imati bolju komunikaciju sa Elmedinom Kikanovićem, Jusufom Nurkićem, Milanom Miloševićem, pa i Mirzom Teletovićem, koji nije Tuzlak ali je dobar dio karijere proveo u tom gradu. Međutim, očito smo pogriješili u procjeni. Sada je najlakše biti general poslije bitke i reći da smo trebali izabrati Bajića, koji bi vjerovatno napravio neke rezove u startu, ali bi i bio pod kritikom jer se odriče važnih igrača".

BiH u srijedu uveče igra protiv Švedske (20 h) i za plasman na Eurobasket neophodna joj je pobjeda od 40 razlike kao i da se poklope još neki rezultati u drugim grupama.

Dakle ostala je samo teorija...

POVEZANE VIJESTI

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC