• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poraz crno-belih u krcatoj "Hali sportova"

Autor mondo.rs

U Dvorani "Ranko Žeravica" nije bilo slobodne stolice, ali veliki odziv navijača na prijateljsku utakmicu nije pomogao košarkašima Partizana da savladaju Antverpen.

 Poraz crno-belih u krcatoj "Hali sportova" Izvor: MN PRESS

KK Partizan pozvao je navijače da ispune kultnu dvoranu u Novom Beogradu za prijateljski meč zakazan za ovaj utorak uveče, ali košarkaši u "takmičarskoj atmosferi" nisu uspeli da zabeleže pobedu.

Partizan – Antverpen 72:81 (15:18, 15:7, 16:30, 26:24) u čak desetoj pripremnoj utakmici ovog leta, što u zemlji, što u inostranstvu.

Posle šest pobeda i jednog remija, momci na koje je večeras pred 4.000 bučnih i raspoloženih navijača mogao da računa strateg Aleksandar Džikić doživeli su i treći poraz, pre svega zbog pada u završnici.

Za crno-bele nastupili su "povratnik" Novica Veličković i pojačanje iz SAD Frenk Frobinson, zbog lakših povreda nisu igrali Branislav Ratkovica i Kenan Karahodžić, dok je Adin Vrabac bio van stroja jer se tek priključio ekipi posle boravka u reprezentaciji BiH.

Antverpen je prošle nedelje u Pioniru izgubio od Crvene zvezde rezultatom 84:72, a večeras je zaostatak od pet poena na poluvremenu brzo pretvorio u vođstvo (39:47 i 44:55) koje je potom čuvao do kraja.

U jednom trenutku nestalo je struje u dvorani u kojoj je Partizan igrao antologijske utakmice do selidbe u "Pionir" početkom 90-ih godina, što je samo dodatno "podgrejalo" atmosferu, no publici koja je ponovo pokazala vernost košarkaškoj sekciji ubrzo je postalo jasno da će Džikićev sastav morati još mnogo da radi i uigrava se pred start sezone 2016/17, u kojoj će se bivši prvak Evrope vratiti na međunarodnu scenu.

Partizan je prvu seriju napravio u drugoj četvrtini zahvaljujući odličnoj odbrani i sačuvanom košu punih šest minuta – 10:0 za 28:22, uz mnogo promašenih šuteva na obe strane ali i uz srčanu igru crno-belih, koji su tada primili trojku i morali na mini pauzu zbog nestanka električne energije.

Kada su se svetla upalila, Hečer je ubacio "flouter" za 30:25 i odlazak na odmor, sa kojeg se vratio drugačiji Partizan i drugačiji Antverpen.

Shodno preokretu koji su Belgijanci počeli da grade u trećoj četvrtini pomalo je splasnula atmosfera u dvorani, Antverpen je pronalazio lepa i prosta rešenja u napadu, gosti su raširili igru, kreirali iz driblinga i veoma brzo "minus 5" pretvorili u 39:47 (27. minut) pa i 41:51 (29. minut).

Džikić je tada pokušao sa Potom, Jovanovićem, Robinsonom, Birčevićem i Majstorovićem, ta petorka digla je agresivnost i prišla na 44:51, no kada je Pot promašio dva slobodna bacanja usledila je kazna u vidu četiri brza poena gostiju za 44:55, na šta se Biršević nadovezao košom uz zvuk sirene za "minus 9" pred poslednjih deset minuta igre, ali...

...preokreta nije bilo.

Posle velikog broja brzopletih grešaka u napadu usledila su i "ispadanja" u odbrani, mada ni Džikić u finišu susreta nije koristio najbolje igrače koje je imao na raspolaganju ove večeri. Tako je Koprivica imao problema da odbrani akcije gostiju na niskom postu, pa je u 38. minutu bilo 55:70, a minut kasnije i 59:75.

Ubedljiv poraz crno-belih sprečili su Hečer i Andrić sa sedam, odnosno tri poena u poslednjem minutu za konačnih 72:81.

Partizan je ovog leta nadigran samo još u susretima sa Oldenburgom i Oradeom, a naredni rival je bugarski Lukoil – petak, isto vreme, isto mesto, ulaz ponovo slobodan.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC