• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oproštaj divova: I Garnet rekao KRAJ!

Autor mondo.rs

Nakon Kobija Brajanta i Tima Dankana, 2016. ostaće upamćena po završetku karijere još jednog slavnog igrača, koji je ovog vikenda stavio tačku.


Posle 21 godine, došlo je vreme za rastanak: Kevin Garnet otišao je u penziju.

Jedan od najboljih, najčvršćih i najuticajnijih igrača u novijoj istoriji NBA lige stavio je tačku na karijeru, saopstivši rukovodstvu Minesote da se sledeće nedelje neće pojaviti u trening kampu.

Možda i uz malo simbolike, slavni broj "21" oprostio se posle upravo toliko odigranih sezona, tokom kojih je pomerao granice, menjao opšte shvatanje igre na svojoj poziciji i izvršio ogroman uticaj na košarku kakvu danas gledamo i volimo.

"Samo sam zahvalan. Ne mogu čak ni sve da sročim u reči. Prosto - zahvalan sam zbog svih i za veliku ljubav. Nikad nisam ni pomislio da me ljudi ovoliko vole. Ali, realnost je nešto drugo. Čoveče!", rekao je Garnet u poruci kojom je saopštio javnosti da odlazi.

U Minesotu je stigao 1995, kao prvi ruki nakon 20 godina koji je na najveću scenu stupio direktno iz srednje škole. Posle njega to su uradili mnogi, među njima i Kobi i Lebron, ali oni su samo sledili stazu kojom je on prvi prošao i postao globalna zvezda za samo nekoliko godina.

U dresu "vukova" stekao je prvi od čak 15 poziva na Ol-star. Minesota ga je učinila svojevremeno najplaćenijim sportistom sveta (1997. potpisao ugovor na 126 miliona dolara) a on je odrađivao svaki cent, uvodivši ekipu u plej-of, zaključno sa svojom MVP sezonom 2003/04, kada je "vukao" tim do finala Zapadne konferencije, što je i do danas ostao gornji limit franšize.

Štaviše, kada se "Kej-Dži" 2007. preselio u Boston, za sobom je ostavio tim koji nije zaigrao u plej-ofu upravo od navedene 2004. godine, pa ni sa njim u sastavu, u smiraj karijere.



U međuvremenu, u dresu Seltiksa je ostvario ono zbog čega ga je i obukao, tako što je sa Polom Pirsom i Rejom Alenom osvojio titulu 2008. i vratio slavu najznačajnijoj organizaciji u istoriji igre.

Boston je napustio u smiraj karijere i otišao u Bruklin, gde je proveo sjajnih godinu i po, do 2015, kada ga je pokojni Flip Sanders ubedio da je vreme za povratak kući - u Minesotu.

Obukavši ponovo dres "vukova", Garnet je prošle sezone bio mentor mlađima - Taunsu, Viginsu, našem Nemanji Bjelici, Dengu, Lavinu, članovima svog poslednjeg tima i saigračima među kojima je 2016. odigrao svoje poslednje minute.

Stavivši tačku na karijeru, Garnet je otišao u penziju kao igrač sa najvećom zaradom od košarke, jer su klubovi od 1995. do 2016. na njegov račun uplatili rekordnih 330 miliona dolara.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC